همسان سازی اهداف مطالعات با نیازهای کشاورزان جهت ایجاد مشارکت

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,047

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IDNC02_268

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1387

چکیده مقاله:

شبکه های آبیاری و زهکشی , یکی از ساختارهای اساسی در صنعت کشاورزی می باشد . مراحل مطالعات , طراحی و ساخت اینگونه شبکه ها , نیازمند کارشناسانی با مدارک مهندسی آبیاری , زراعت و عمران بوده و تقریبا هر شبکه آبیاری طراحی شده , با مشکلات خاص هر منطقه مواجه و مشاوران مربوطه با بهره گیری از علوم کسب شده شان سعی در رفع موانع پیش رو می نمایند. دو عامل علم و تجربه به مهندسین اجرایی و مشاور کمک می کند تا یکی پس از دیگری موانع موجود در مسیر اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی را برطرف نمایند . گاها مشاهده می شود که ساخت یک کانال آبیاری با موفقیت به پایان می رسد ولی بهره وری مناسب از شبکه ایجاد شده بدست نمی آید . این عدم موفقیت حاصل ایجاد ننمودن زمینه مشارکت کشاورزان در مراحل مطالعات اولیه می باشد . از مهمترین عوامل بهره وری مناسب از کانال های آبیاری و زهکشی ساخته شده , هماهنگی بین اهدا ف ساخت کانال با نیازهای کشاورزان منطقه می باشد و این امر میسر نمی گردد مگر آنکه مشارکت موثر در ابتدای مرحله اول مطالعات با کشاورزان صورت گیرد . این هماهنگی تابع یک فرمول و شیوه کلی نبوده و قابل پیش بینی و برنامه ریزی مهندسی نیز نمی باشد . آشنا شدن با نیازهای کشاورزان هر منطقه و آمیختن این شناخت با اهداف مراحل مطالعات , طراحی و ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی می تواند ضمن موفق نمودن کلیه مراحل ساخت کانال , مشارکت کشاورزان را نیزتا رسیدن به بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی میسر نماید . جهت تحقق یافتن این روند می بایست آموزش های لازم توسط کارشناسان جامع شناس , به مدیران و مهندسین اجرایی و مشاور در خصوص شناخت فرهنگ و آداب و رسوم کشاورزان منطقه داده شود . ایجاد اینگونه کلاس های آموزشی و کاربردی نمودن آن باعث می گردد تا مسئولان اجرایی پروژه ها مطابق با فرهنگ کشاورزان منطقه رفتار نموده و به هنگام اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی , کشاورزان منطقه احساس مسئولیت کرده و در مراحل بهره برداری از شبکه نیز با جدیت تمام مشارکت نمایند

نویسندگان

ندا زرگانی

معاونت شورای فناوری شرکت مهندسی آب و طراحی فرزین

فرزین نجفی پور

رییس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور انرژی آب طلیعه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (1)- بهزادی نسب، م (1385)، بررسی مسایل و مشکلات بهره ...
  • (2)- خدری، ف (1385)، بررسی عوامل موثربر مشارکت بهره برداران ...
  • (3)- سردسته، ع (1385)، بررسی علل نابسامانی در خدمات نگهداری ...
  • نمایش کامل مراجع