تشکیل تشکل های آببران در پروژه جامع آب و خاک البرز

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,162

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IDNC02_179

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1387

چکیده مقاله:

پروژه جامع آب و خاک البرز بطور مشترک توسط دولت ایران و بانک جهان ی در استان مازندران انجام می شود و یکی از اهداف آن مدرن کردن سیستم آبیاری و زهکشی در 19 هزار هکتار است . در ا ین پروژه مشارکت ذینفعان در پروژه بصورت تشکیل تشکل های آب بران در نظر گرفته شده است تا نظرات آنان در طراح یها، نحوه تقسیم آب و مدیریت آن در پروژه لحاظ شود و در نهایت بهره برداری و نگهداری شبکه به تشکل ها واگذار گردد. بدین منظور دو تشکل بصورت نمونه در منطقه بهنمیر و جویبار تاسیس گردیدند. برای تشکیل این تشکل ها ابتدا مناطق اول یه توسط کارشناسان آبیاری پیشنهاد گردیدند و جلساتی با شورا و منتخبین روستاها داخل دو منطقه تشکیل شد. کشاورزان دو منطقه مورد مطالعه که ذ ینفع در پروژه بودند دعوت شده و پروژه بصورت ساده برای آنان توضیح داده شد و اهمیت تشکیل تشکلها بیان گردید. کارگاه آموزشی برای نمایندگان در مراکز خدما ت دایر گردید و بعد از آن با حضور تمامی کشاورزان ذینفع، اعضای هیئت موسس انتخاب گردیدند و پس از بررسی اساسنامه های مشابه موجود در کشور (تجن، صوفی چای و قزو ین)، اساسنامه ای که شرا یط منطقه در آن لحاظ گردیده بود در مجمع عمومی پیشنهاد و تصویب گردید و پس از آن اعضاء هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت تعاونی برای مدت دو سال انتخاب شدند. اساسنامه تشکیل شده توسط اداره تعاون شهرستان های جویبار و بابلسر تائید گردید و تعاونی ها مربوط به دایره ثبت شرکت ها و اداره ثبت اسناد و املاک معرفی و ثبت گردیدند. این تشکلها در حال حاضر کمک شایانی به مشاورین طرح برای جانمایی بهتر سیستم آبیاری و زهکشی کرده اند و بسیاری از مشکلات اجتماعی مرتبط با پروژه را مرتفع نموده اند. تشکیل این نوع تشکلها برای دیگر پروژه های آبیاری و زهکشی توصیه می گردد.

کلیدواژه ها:

تشکل آب بران ، نگهداری و بهره برداری ، آب و خاک البرز

نویسندگان

علی شاهنظری

استادیار گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منا

قاسم عنایتی

مدیر واحد اجرایی پروژه جامع آب و خاک و مسول واحد تشک لهای آب بران، سازما

احمد نبوی

کارشناس ارشد تشکل های آب بران پروژه جامع آب و خاک، شرکت مهندسین مشاور SNC-La

اتین پراتون

مدیر پروژه، پروژه جامع آب و خاک البرز، شرکت مهندسین مشاور SNC-Lavalin

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جباری، ا.1382 درس‌هایی از رهیافت انتقال مدیریت شبکه‌های آبیاری به ...
  • کمیته ملی آبیاری و زهکشی. 1377 تجارب جهانی مشارکت کشاورزان ...
  • نمایش کامل مراجع