بررسی نقش انسداد شیمیایی در کاهش آبدهی چاههای آب شرب بهعنوان یک عامل آسیب رسان بر منابع آبی (مطالعه موردی چاه آب شرب روستای شهرآباد شهرستان رباطکریم)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 514

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NWWCE01_135

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

کاهش آبدهی چاهها میتواند به دلایل مختلفی صورت پذیرد که بهصورت کلی سه دلیل وضعیت ساختار زمینشناسی، وضعیت تغییرات هیدروژیولوژی و تغییرات دگرسانی در لولههای جدار چاهی از مهمترین دلایل آن میباشد. خارج شدن یک چاه از مدار بهرهبرداری به دلیل کاهش آبدهی علاوه بر اتلاف هزینهها میتواند سلامت و بهداشت مردم و بهرهبرداران را به مخاطره انداخته و باعث ایجاد لطمات و آسیبهایجبرانناپذیری به لحاظ کمی و کیفی بر منابع آب شرب گردد.دراین رهگذر ضروری است در ابتداعواملی که موجب رخداد افت شبکه میباشند مورد شناسایی قرارگرفته و نقش آنها درایجاد پتانسیل خورندگی ورسوبگذاری موردبررسی و ارزیابی قرار گیرد. که مهمترین آنها انسدادهایفیزیکی، شیمیایی و زیستی میباشند، در این راستا نتایج حاصل از پژوهش مذکور از منظر خورندگی و رسوبگذاری در چاه هدف نشانگر آناست که براساس نتایج حاصله از اندیسهای رایزنرولانژلیه این چاه در دامنه خورندگی قرار دارد، همچنین نتایج حاصل از آنالیزهای هیدروشیمیایی چاه از یک سو و آنالیزهای ژیوشیمیایی حاصل از رسوبات خارج شده از چاه مذکور بهروش XRD از سوی دیگرنشان داد کهانسداد مشبکهای لوله جدار چاه میتواند به دلیل تاثیر بافت سازندهای زمینشناسی و تشکیل رسوبات گوتیت باشد. درنهایت میتوان نتیجه گرفت که انسدادهای شیمیایی دریک چاه علاوه برافت کمی میتواند در تغییرات کیفی منابع آبی بسیار اثرگذار باشد. لذا شناخت آنها میتواند علاوه بر انتخاب نواحی بهینه جهت حفر چاه و ارایه راهکارهای پیشنهادی مناسب در جهت بازیابی واحیا چاهها بسیارموثر باشد.

نویسندگان

مجتبی صیادی

کارشناس ارشد زمینشناسی، کارشناس ارشد نظارت بر طرحهای آبفار تهران

پگاه محمدپور

دانشجو دکترای تخصصی مدیریت محیط زیست، کارشناس ارشد HSE آبفار تهران

رضا پوررجب

ریس هییتمدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران

مهناز شعبانی مطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :