انتخاب بهترین روش بازسازی برای معدن مس سونگون اهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا افرادی

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی معدن ،واحد قایمشهر ،دانشگاه آزاد اسلامی ،قایمشهر ، ایران

ایرج علوی

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی معدن ،واحد قایمشهر ،دانشگاه آزاد اسلامی ،قایمشهر ، ایران

مهدیه مسلمی

دانشجوی ارشد مهندسی محیط زیست گرایش الودگی گروه منلبع طبیعی دانشگاه قایمشهر

چکیده

در حال حاضر قیمت فلزها بالا رفته و عیارحد استخراج در معادن کاهش یافته است و محدوده نهایی پیت عمیقتر ومنطقه معدن روباز بیشتر، جابجایی باطله بیشتر و سپس منطقه بزرگتری برای دمپ باطله معدن و کارخانه نیاز است کهاین به معنی تخریب زمینهای بیشتری است. این تاثیرات نامطلوب به همراه نیاز روز افزون به زمین باعث شده است کهعلمیات بازسازی به عنوان جزیی جدایی ناپذیر از عملیات استخراج مطرح گردد. قوانین حفاظت محیط زیست در بیشترکشورها، معدنکاران را مجبور کرده است که روش مناسب بازسازی معدن را به علت افزایش زمینهای دست خورده معدنکاری شده، پیدا کنند. مهمترین روشهای استفاده مجدد از زمینهای معدنکاری شده شامل کشاورزی، مرتع،جنگلکاری، تفرجگاه، زمین ورزشی، پرکردن، دریاچه و ساخت و ساز، هستند. انتخاب مناسب روش بازسازی، نیاز به ارزیابی عوامل موثر مانند توپوگرافی، جغرافیا واقلیم، زمین شناسی، خاک، جاده دسترسی، اندازه و شکل سایت، سازگاری با نواحی اطراف، تاثیرات اجتماعی، درآمد اقتصادی و چشم انداز دارد. این مطالعه به منظورارزیابی زمینمعدنکاری شده سونگون برای انتخاب مناسب روش بازسازی معدن، به کمک نظرات کارشناسان معدن و محیط زیست منطقه معدنی سونگون، به روش تحلیل سلسله مراتبی فازی انجام شده است. در این تحقیق، مناسبترین روش استفاده مجدد از زمین معدنکاری شده برای معدن روباز مس سونگون در ایران انتخاب شده است که جنگلکاری به عنوان گزینه بهینه، تعیین شده است.

کلیدواژه ها

معدن روباز، بازسازی، سونگون، جنگلکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.