ارایه صنایع جایگزین کشاورزی در راستای احیای دریاچه ارومیه با استفاده از روش تاپسیس فازی (مطالعه موردی شهرستان عجبشیر)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پیامدهای جغرافیایی و اثرات زیست محیطی شرایط دریاچه ارومیه
  • کد COI اختصاصی: ICULC01_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین محمودپور

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و کارشناس ستاد احیای دریاچه ارومیه،

یونس جبارزاده

استادیار دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی؛ دانشگاه تبریز

احسان پاشانژادسیلاب

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه آمایش سرزمین

چکیده

دریاچه ارومیه به عنوان یک سرمایه ملی با بحرانی به نام مرگ زیستی مواجه شده،که تداوم آن، پیامدهای سنگینی به لحاظ اقتصادی و امنیت ملی دربرخواهد داشت. تغیر الگوی اقتصادی این منطقه و ایجاد فرصت های شغلی و معیشتی حاصل از احداث سدها و در نهایت فشار بیش از اندازه اقتصادی در حوزه کشاورزی ریشه ایجاد کننده این بحران بوده است.بنابراین چنانچه مسایل اقتصادی و معیشتی مردم با راهکارهایی غیر از وابستگی به منابع آبی یا با نیاز آبی کمتر حل گردد می تواند راهکار دوسویه و موثری در به تعادل اکولوژیک رساندن دریاچه ارومیه و ادامه اسکان و تداوم زندگی در پیرامون دریاچه ارومیه بوده باشد. تحقیق حاضر به شناسایی و رتبه بندی صنایع شناسایی شده طرح سرمایه گذاری شهرستان عجبشیر پرداخته است. 6 معیار میزان آب مصرفی میزان آلایندگی ، میزان سودآوری ، وجود بازار فروش ، ایجاد درامد پایدار , ایجاد اشتغال با کاربست رویکرد روش های تصمیم گیری چند شاخصه -تاپسیس فازی - مورد بررسی قرارگرفت. سه صنعت اول از اولویت بندی صنایع طرح شهرستان عجب شیر، تولید شیرآلات بهداشتی و تولید در و پنجره UPVC و تولید قطعات ریخته گری، آهنگری و متالوژی پودر در خودرو و تولید پارچه بنری بهدست آمد.

کلیدواژه ها

دریاچه ارومیه، صنایع جایگزین، تاپسیس فازی، شهرستان عجب شیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.