جانورشناسی در آیینه نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_803
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه ابوحسینی طبری

چکیده

از آنجا که نهج البلاغه مجموعه خطبه ها و کلمات قصار حکیمانه امیر المومنین على بن ابیطالب علیه السلام مى باشد، سخن گفتن درباره آن کار آسانى نیست و جاى هیچ گونه تردید نیست که نمى توان شان کتاب على علیه السلام را،با مفاهیم و ارزش هاى معمولى تفسیر کرد ولى با این وجود آگاهى بر گوشه هایى از این دو اقیانوس بى کران ( على ( ع ( و نهج البلاغه ) براى انسانهاى حق شناس و حقیقت جولازم است . بی شک هرگاه کسى قصد کند که در چنین میدانى گام بگذارد باید خود را براى نوشتن کتابهایى قطور آماده سازد، ولى این نوشتار تنها اشاراتى است ازاین گنجینه پرگهر . در 241 خطبه نهج البلاغه،مجموعا 60 بار سخن از حیوانات به میان آمده است . این سخنان چه بصورت مثالهایی برای درک وفهم بهترعامه و چه بصورت مبسوط درباره شگفتیهای موجود در آفرینش برخی جانداران بیان شده اند . ازجمله آنها ،خطبه های 165 ، 155 و 185 مى باشند که على ( ع ) چون جانورشناسی ماهر،از شگفتیهای آفرینش پرندگان،خرندگان،پستانداران وحشرات سخن میگوید . ازمجموع 60 مورد اشاره به حیوانات 22 مورد آن دررابطه با شتربوده که به نظر میرسد بعلت رایج بودن آن در صحرای عرب وسهلتربودن فهم آن باشد . در مجموع این همه گفتار نغز و سخنان شیرین، حساب شده و دقیق على ( ع ) در موضوع جانورشناسی هر خواننده آگاهى را به حیرت وامیدارد که چگونه یک انسان در موضوعاتی چنین مختلف میتواند دانشی چنین عظیم داشته باشد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.