مطالعه بافت شناسی پیش معده در مرغ عشق
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC15_793
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1141
نویسندگان
بخش علوم تشریحی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
بخش علوم تشریحی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
چکیده
جهت مطالعه بافت شناسی پیش معده، پنج قطعه مرغ عشق بالغ انتخاب گرد ید . بعد از نمونه برداری از سه ناحیه مختلف پیش معده ) 1/3 ابتدا یی، 1/3 میانی و 1/3 انتها یی ) ، نمونه ها در فرمالین بافری ثابت شده و پس از انجام مراحل آماده سازی، برشها ی با ضخامت پنج تا هفت میکرومتری با رنگ آمیزی هماتوکس یلین - ائوزین، رنگ آمیزی شدند . این مطالعه نشان داد که در قسمت ابتدا یی، مخاط دارا ی چینهایی با اپی تلیوم استوانه ای ساده بود . غدد فراوان و به شکل متراکمی در داخل مخاط _ ز یر مخاط قرار داشتند، و به وسیله تیغه ها ی همبندی جد ا شده بودند . طبقه ماهیچه ای شامل لایه حلقوی ضخیم داخلی و لا یه طولی نازک خارجی از عضله صاف بود . همچنین پیش معده به وسیله لا یه سروزی مشخصی از خارج پوشیده شده بود . در ناحیه میانی ضخامت کل د یواره پیش معده نسبت به د یگر نواحی افزا یش داشت . این مطالعه مشخص نمود که چینها در ا ین ناحیه بلندتر بودند . تجمع غدد در ناحیه مخاطی _ زیر مخاطی افزا یش یافته، تیغه ها ی همبند ی نازک بوده و در ا ین ناحیه لا یه ماهیچه ای ضخیم تر بود. در ناحیه انتها یی ضخامت پیش معده کاهش نشان داده و چینها بلندتر از چینها ی ناحیه میانی بودند . ضخامت ناحیه غددی کاهش نشان داده و ضخامت لا یه ماهیچه ای افزا یش قابل توجهی داشته و دو لا یه به طور مشخصی دیده شدندکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.