ارایه مدل معادلات ساختاری ارتباط مابین مدیریت هزینه های کیفیت( COQ ) و تولید در کلاس جهانی(مطالعه موردی: سالن های تولید بدنه شرکت ایران خودرو)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO02_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 971
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن فارسیجانی

دانشیار، دانشکده مدیریت، دانشگاه شهید بهشتی

عباس براتلو

کارشناس ارشد مهندسی کیفیت جامع خودرو، دانشگاه جامع علمیکاربردی (مرکز ایران خودرو)،

فرخ تلوحسینی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، مدرس دانشگاه جامع علمیکاربردی (مرکز ایرانخودرو)

سعید نوریان

کارشناس ارشدمدیریت صنعتی، مدرس دانشگاه جامع علمیکاربردی(مرکز ایرانخودرو)

چکیده

زمینه: شناسایی، دسته بندی و سپس کاهش هزینه های کیفیت، از جمله مواردی که باعث کاهش هزینه های محصول می شود.برنامه ریزی برای مدیریت هزینه های کیفیت همواره یکی از مهم ترین مسیولیت های سازمان ها و بالاخص از وظایف مدیران کیفیتبه شمار می آید. شرکت هایی که در صدد ورود و حضور موفق در بازارهای جهانی و کسب سهم بیشتر فروش برای خود هستند به این امر واقف بوده و بر روی قابلیت ها و ظرفیت های تولید خود برای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار در هفت مشخصه: هزینه،کیفیت، زمان تحویل کالا، انعطاف پذیری، نوآوری، خدمات فروش، خدمات پس از فروش اقداماتی را ترتیب می دهند.روش کار: در این مقاله برای شناسایی هزینه های کیفیت و جایگذاری آنها در چهار گروه پیشگیرانه، ارزیابی، شکست داخلی وخارجی، 125 پرسشنامه برای اعضای جامعه آماری ارسال گردید. با توجه به نرمال بودن توزیع، جهت تبیین و تفسیر متغیرهایتحقیق از آزمون t تک نمونه ای با مقدار آزمون برابر عدد 3 ( 3Test Value =) و فاصله اطمینان 95 % (خطای 5 %)استفاده شده است. تحلیل همبستگی صورت گرفته حاکی از ارتباط دو به دو میان تمامی متغیرها می باشد. تست پایایی و روایی مدل و میزان ایده آل پذیرش هر کدام بر اساس رابطه ASV > MSV> CR > AVE برقرار و قوت ابزار مورد پژوهش (پرسشنامه) و سوالات طراحی شده در آن مورد تایید قرار گرفت. شاخص های نیکویی برازش شامل X2/df ، CFI ، NFI ، GFI و RMSEA برای مدل اندازه گیری و مدل ساختاری(با مقدار قابل پذیرش آنها) انجام پذیرفت و همگی مورد تایید قرار گرفتند.نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که بین هزینه های کیفیت در فرآیند تولید سالن های بدنه سازی و رسیدن به کلاس جهانی ارتباط معنادار وجود دارد

کلیدواژه ها

هزینه یابی کیفی، هزینه های پیشگیرانه، هزینه های ارزیابی، هزینه های شکست داخلی، هزینه های شکست خارجی، تولید در کلاس جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.