سرب در کنسانتره های دامی - لزوم توجه به آلاینده ها و باقیمانده ها در غذای دامها
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC15_747
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 972
نویسندگان
دانشکده دامپزشکی - بخش سم شناسی
دانشکده دامپزشکی - بخش سم شناسی
چکیده
آلودگی غذا ی دامها به سرب، از جمله مواردی از حضور آلاینده های محیطی در زنجیره غذایی می باشد که به نوبه خود می تواند علاوه بر تلفات حاد، عوارض مختلفی از جمله کاهش رشد و تولید و ضعف سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونتها را در دام ا یجاد نما ید . آنالیز نمونه ها ی غذا ی دام ارسالی به بخش سم شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران که برخی سبب تلفات حاد و برخی سبب اختلالات تغذ یه ای و حرکتی در دامها شده بود، حکایت از آن دارد که کنسانتره های دامی گاهی بالغ بر 282 پی پی ام و در برخی موارد بالغ بر 662 پی پی ام سرب داشته اند که هر یک از ا ین موارد، منجر به تجمع مقادیر متنابهی سرب در کبد و کلیه دامها ی تلف شده،گردیده بود . سرب موجود در غذای کنسانتره های دامی تاکنون تلفات حاد متعددی را سبب شده است که تلفات 40 راس گوسفند و 19 راس گاو از جمله آنها می باشد . حضور سرب در غذای دام ، باعث انتقال این عنصر به محصولات دامی از جمله شیر نیز می شود . مطابق تحقیق بعمل آمده در بخش سم شناسی دانشکده دامپزشکی در شیرهای مصرفی شهر تهران، مقاد یر سرب بالغ بر 17/29 پی پی بی بوده است . اگرچه این مقدار آلودگی سرب از حد استانداردهای بین المللی کمتر می باشد اما بهرحال بعنوان یک تهدید برای سلامتی عمومی بشمار می آید . به استناد نتایج بدست آمده از آنالیز سرب در کنسانتره ها ی دامی و محصولات آنها پیشنهاد می گردد، منابع غذا یی دامها از نظر حضور این فلز سنگ ین مورد توجه بیشتری قرار گرفته شود .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.