مطالعه اثر ضد میکروبی روغن های فرار گیاهان نعناع و زیره بر روی باکتری E.coli O 157 H 7

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_690
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بنیادیان

استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه

الهام فرهمند

دانشجوی دکترای حرفه ای دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد

فاطمه حسین پور

دانشجوی دکترای حرفه ای دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد

چکیده

یکی از سویه های بسیار مهم باکتری اشریشیا کلی E.coli O 157H7 می باشد که جزء سویه های وروتوکسین زای این باکتری محسوب می شود و امروزه از این سویه ها تحت عنوان زئونوزهای نوپدید یاد می کنند . مخازن اصلی این سویه ها در طبیعت حیوانات بوده و از طریق مواد غذایی مانند فراورده های لبنی و گوشت به انسان منتقل شده و موجب بروز بیماریهای خطرناک مانند کولیک خونریزی دهنده سندرم همولیتیک اورمیک HUS و نارسایی کلیوی می گردند . این مطالعه به منظور تعیین حساسیت سویه های E.coli O 157H7 جدا شده از شیرخام و پنیرهای غیر پاستوریزه که ژنهای حدت ,eae and Hly 2 , Stx 1 Stx آنها توسط روش PCR به اثبات رسید نسبت به روغنهای فرار گیاهان نعناع Mentha piperita و زیره سیاه Carum carvi طراحی و به اجرا در آمد . به منظور مطالعه اثرات ضد میکروبی روغنهای فرار بر روی باکتریهای مورد مطالعه از روش رقت سازی در لوله Tube Dilation استفاده شد. آزمونها در سه تکرار انجام شد و حداقل غلظت ممانعت کننده از رشدMIC و حداقل کشنده MBC روغنهای فرار برای باکتریهای مورد آزمون محاسبه گردید . نتایج این مطالعه نشانگر این بود که روغنهای فرار گیاهان مورد مطالعه در غلظتهای بسیار کم اثرات ضد میکروبی مناسبی برروی باکتری O 157 H 7 E.coli دارند به نحوی که در مورد روغنهای فرار نعناع MIC برابر با 0/125 و MBC برابر با 0/15 درصد و در مورد زیره MIC برابر با 0/15 وMBC مساوی با 0/2 درصد محاسبه شد . نتایج این مطالعه نشان داد که می توان با استفاده از غلظتهای پایین روغنهای فرار این گیاهان به عنوان یک نگهدارنده طبیعی برای جلوگیری از رشد سویه های وروتوکسین زای باکتری E.coli استفاده کرد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.