طراحی و ساخت یک سیستم نرم افزاری برای پذ یرش، ثبت و با یگانی الکترونیک اطلاعات پزشکی در بیمارستانهای دامپزشکی - اولین بار در ایران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_619
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما سیاح

بهروز سیاح

شهرام جمشیدی

عرفان غلامی

چکیده

به خدمت گرفته شدن نرم افزارها ی کامپیوتری توسط کشور ها ی غربی جهت اتوماسیون مراحل کار در بیمارستانها و کلینیک ها یی که حجم بیمار ارجاعی قابل توجهی دارند نزدیک به دو دهه می گذرد . طراحی صحیح این نرم افزارها برای ثبت الکترون یک اطلاعات پزشکی، علاوه بر دارا بو دن سرعت و کفا یت مناسب و عدم نیاز به فضا ی فیزیکی برای بایگانی پرونده ها، مشابه آنچه در سیستم مکتوب سنتی به آن نیازمندیم، امکان درج مطلوبتر اطلاعات را برای دامپزشک فراهم نموده، از یک سو سبب کاهش خطا ی انسانی در مراحل درمانی شده و از سوی دیگر با ا یجاد امکان جستجو در اطلاعات پرونده های گذشته، سبب توسعه علمی و نیل به مقاصد آموزشی والاتر می گردند . با توجه به خیل مراجعات بیمارستان آموزشی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و رسالت آموزشی و علمی مجموعه، به منظور تسهیل و تسر یع مراحل کار و نیز ایجاد امکان بررسی ها ی جامع تر بر پرونده ها ی بیماران و تولید داده ها ی علمی که در شکل دستی ثبت ممکن نبود، به طراحی و ساخت سیستمی دست زدیم تا با پیش بینی یک شبکه کامپیوتری، چرخش بیمار در میان بخش ها ی مختلف بیمارستان چون پذ یرش، داخلی، جراحی، آزما یشگاه و تصویر برداری تشخیصی، مکانیزه شده و نیز دامپزشک معالج توان رویت سابقه مراجعات قبلی بیمار، نتا یج آزما یشها، معا ینات و گزارشات همکاران خود را داشته باشد . این سیستم در کنار تسهیلات حسابداری، صدور فاکتور، ذخیره عکس، پر ینت نسخه و گزارشات، قابلیت جستجوی ترکیبی وسیعی بر اساس کلیه داده ها یی که توسط کاربر وارد شده اند را داراست و به راحتی می توان بررسی ها ی گذشته نگر بسیار متنوع ی براساس گونه، نژاد، جنس، سن، علائم بالینی، بیماری، روش درمانی اتخاذ شده، داروها ی مصرفی و غیره انجام داد . ثبت پرونده ها توسط کامپیوتر، در کنار امکان جستجوی همزمان در منابع ا ینترنتی، به دامپزشک امکان استفاده از د یگر منابع و نرم افزارها ی کمک پزشکی را داده و وی می تواند از دیگر دامپزشکان داخل و خارج برای درمان بیمار کمک بگیرد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.