تاثیر ضد انعقادهای کاربردی ( هپارین، سیترات و ای دی تی ای ) بر مقادیر برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون گاو

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_323
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4011
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد مهری

حامد شاکری

چکیده

تاثیر انواع مختلف ضد انعقادها بر روی پارامترهای بیوشیمیایی پلاسمای خون انسان و گونه های مختلف حیوانات مطالعه شده است ، اما اطلاعات محدودی در مورد پارامترهای بیوشیمیایی پلاسمای خون گاو در دسترس میباشد . نمونه های خون به صورت تصادفی از 10 راس گاو ماده شیری نژاد هلشتاین که از لحاظ بالینی سالم بودند جمع آوری گردید و در لوله های متفاوت حاوی هر یک از مواد ضد انعقاد مورد نظر برای تهیه پلاسما و لوله های فاقد ماده ضد انعقاد برای تهیه سرم ریخته شد . متابولیتهایی شامل آلبومین ، ازت اوره خون ، بیلی روبین تام ، پروتئین تام ، کراتینین ، و گلوکز و آنزیمهای آسپارتات آمینوترانس فراز، آلکالین فسفاتاز و کراتین فسفوکیناز مورد مطالعه قرار گرفت . در پلاسمای سیتراته کاهش 10 تا 15 درصدی درتمام پارامترهای بررسی شده در مقایسه با سرم خون مشاهده شد . اختلاف معنی داری در میزان ازت اوره خون ، کراتینین ، بیلی روبین تام و پروتئین تام در مقایسه بین پلاسمای هپارینه و سرم خون مشاهده گردید . به هنگام استفاده از ای دی تی ای تفاوت معنی داری در ازت اوره خون ، کراتینین ، پروتئین تام ، آسپارتات آمینوترانس فراز و آلکالین فسفاتاز در مقایسه با سرم خون به دست آمد . نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که جهت اندازه گیری پارامترها ی بررسی شده در خون گاو ، سرم ارجح است و تنها از هپارین و ای دی تی ای در اندازه گیری میزان آلبومین، از پلاسمای هپارینه در اندازه گیری میزان فعالیت آسپارتات آمینوترانس فراز ، از پلاسمای هپارینه و سیتراته در تعیین میزان فعالیت آلکالین فسفاتاز ، از پلاسمای دارای ای دی تی ای در اندازه گیری بیلی روبین ، از پلاسمای هپارینه و دارای ای دی تی ای در سنجش میزان فعالیت کر اتین فسفوکیناز و از پلاسمای هپارینه و دارای ای دی تی ای در اندازه گیری گلوکز در پلاسمای خون گاو می توان در مواقع خاص استفاده نمود

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.