مقایسه کیفیت زندگی، تعارضات زناشویی و شیوه فرزندپروری در زنان شاغل و خانه دار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLS01_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی آل یاسین

استادیار

سمیه روشن

کارشناس ارشد رشته راهنمایی و مشاوره

چکیده

امروزه شاهد افزایش روز افزون شاغل بودن زنان نسبت به گذشته می باشیم که این تغییر نقش ها می تواند رضایت زناشویی زوجین وهمچنین جنبه های مختلف زندگی و فرزندان را تحت تاثیر قرار دهد و از آن می توان به عنوان عنصری موثر در تعارضات زناشویی یاد کردبر این اساس در این پژوهش به مقایسه کیفیت زندگی، تعارضات زناشویی و شیوه های فرزندپروری در زنان شاغل و خانه دار پرداخته شد.که جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیهی زنان شهر تهران ساکن منطقه 17 می باشد. که از بین آنها 60 نفر به عنوان نمونه انتخاب کهشامل 30 زن شاغل و 30 زن خانه دار در نظر گرفته شده است که به صورت تصادفی ساده نمونه گیری شدند. ابزار های مورد استفاده دران تحقیق عبارت بود از پرسشنامه کیفیت زندگی 36 سوالی، پرسشنامه تعارضات زناشویی (MCQ)، پرسشنامه شیوه فرزندپروریبامریند. تحقیق حاضر از نوع همبستگی و علی -مقایسه ای بود برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیرهاستفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دو گروه از زنان شاغل و خانه داردر متغیرهای سلامت جسمانی، سلامت هیجانی وشیوه فرزندپروری مقتدرانه تفاوت معنی داری باهم ندارند. اما در بقیه متغیرها تفاوت معنی دار می باشد. اما در کارکرد جسمی، انرژی،اجتماعی و بهزیستی تفاوت چشمگیر است. که زنان خانهدار در متغیرهای کارکرد جسمی، انرژی بهزیستی، اجتماعی میانگین کمتری اززنان شاغل دارند. همچنین میانگین تعارض زناشویی زنان خانه دار از زنان شاغل بیشتر است. زنان خانه دار در متغیرهای درد، سلامتمیانگین معنادار بیشتری از زنان شاغل دارند. همچنین زنان خانه دار شیوه سهل گیر و استبدادی بیشتری نسبت به زنان شاغل دارند.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، تعارضات زناشویی، شیوه فرزند پروری، زنان شاغل، زنان خانه دار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.