رابطه سبک های فرزند پروری و انگیزه پیشرفت تحصیلی با کمالگرایی والدین در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLS01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1063
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا برومندکیا

دانشجوی گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز،اهواز، ایران

محمدرضا برنا

گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز،اهواز، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر رابطه سبک های فرزند پروری و انگیزه پیشرفت تحصیلی با کمالگرایی والدین در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامیاهواز بود. نمونه این تحقیق مشتمل بر 033 نفر از جامعه مذکور می باشد.که برای انتخاب آنها از روش نمونه گیری تصادفی مرحله ایاستفاده شد. روش انتخابی این نوع پژوهش ازنوع همبستگی است ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه کمالگرایی اهواز ، آزمونفرزند پروری بامریند، و پرسشنامه پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس بود. یافته ها نشان داد با توجه به میانگین های که بین سبک های فرزند پروری با کمالگرایی والدین دانشجویان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (p=0/0001 و r=0/68)؛ (p=0/0001 و r=0/64). بین سبک های فرزندپروری (مستبدانه) با کمالگرایی والدین در بین دانشجویان رابطه معنی داری وجود دارد (p=0/0001 و r= -0/55)؛ (p=0/0001 و r= -0/65). بین سبک های فرزندپروری (سهل گیرانه) با کمالگرایی والدین رابطه منفی معنی داری وجود دارد (p=0/0001 و r= -0/40)؛ (p=0/0001 و r= -0/32). بین انگیزه پیشرفت با کمالگرایی والدین در بین دانشجویان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. (p=0/0001 و r=-0/70)؛ ( r=0/70) متغیر سبک فرزند پروری با ضریب بتای 0/73 و متغیر انگیزه پیشرفت با ضریب بتای 0/17 می توانند به طور مثبت و معنی داری پیشرفت تحصیلی دانشجویان را پیش بینی کنند. همچنین، مقدار (R(2 نشان می دهد 8% از واریانس کمال گرایی والدین دانشجویان توسط متغیرهای یاد شده تبیین می شود.

کلیدواژه ها

سبک های فرزند پروری و انگیزه پیشرفت تحصیلی با کمالگرایی والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.