اثر ذبح حلال بر راحتی حیوان و کیفیت گوشت
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC15_206
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6510
نویسندگان
چکیده
کشتار دام و طیور به روش ذبح اسلامی ( حلال ) از روشها ی عمده و مورد استفاده در جوامع اسلامی است . این مقاله روشهای عمده مورد استفاده برا ی کشتار دام و عوامل مهم موثر بر آن را در متون علمی بررسی نموده و معایب و مزایای هر یک را با در نظر گرفتن راحتی حیوان و کیفیت گوشت معرفی نموده است . سپس روش ذبح حلال با توجه به برخی آیات و احاد یث در زمینه ذبح حلال و رحم و شفقت به حیوانات مورد بررسی قرار گرفته است . با ارزیابی دستورات عمده جهت ذبح حلال و مقا یسه آن ها با دلا یل علمی به نظر می رسد پس از ذبح مقدار ز یادی از خون پمپ شده توسط قلب سریعا از محل برش خارج می شود و افت سر یع فشار خون ا یجاد می شود . در نتیجه مغز از مهمترین منبع اکسیژن و گلوکز خود محروم می شود در نها یت آنوکسی ایجاد می شود . فشار ما یع مغز ی، نخاعی به دلیل قطع شدن سیاهرگ های وداجپائین می آ ید که حتی سر یعتر از کاهش فشار خون است و ا ین امر منجر به شوک عمیق و بیهوشی می شود . به دلیل محرومیت مغز از خون در اثر خونریزی شد ید، ضربان قلب حیوان شد یدا افزا یش می یابد تا جریان خون به مغز و دیگر قسمت ها ی بدن افزا یش یابد . انقباضات شد ید عضلانی و تشنج آغاز می شود که عکس العمل های فیزیولوژیک اتوماتیک هستند تا خون به قسمت ها ی بالائی به خصوص مغز فرستاده شود . این انقباضات شد ید عضلانی و تشنج دردناک نیستند . در نها یت مقدار ز یادی از خون به دلیل انقباضات عضلانی و فشار ناشی از آن خارج می شود . که ا ین نکته منجر به خونگیری دام و کیفیت بیشتر گوشت می شود . برش سر یع و ناگهانی هیچ دردی را ا یجاد نمی کند . زیرا ساختارهای زیر پوست به غیر از پایانه های اعصاب حسی فاقد حساسیت به درد هستند .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.