واکاوی نقش کیفیت حسابرسی در بازار سرمایه با تاکید بر مکانیزم های روانی رفتاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHB01_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد آراد

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان

سیده سکینه باباپور

دانشجوی کارشناسی ارشد. موسسه غیرانتفاعی شفق تنکابن

چکیده

هدف از این نوشتار، واکاوی نقش کیفیت حسابرسی در بازار سرمایه با تاکید بر مکانیزم های روانی رفتاری است. کیفیت حسابرسی دارای ماهیتی پیچیده و چند وجهی است و به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. استفاده کنندگان از گزارش حسابرس، خود حسابرسان ، ناظران و قانون گذاران و کل جامعه ی ذینفعان در فرآیند گزارشگری مالی ممکن است نظرات متفاوتی در مورد کیفیت حسابرسی داشته باشند، در عین حال که نوع شاخص های مورد استفاده برای ارزیابی کیفیت حسابرسی یکسان باشند، استفاده کننده از گزارش های مالی می تواند بر این باور باشد که کیفیت بالای حسابرسی یعنی نبود تحریف با اهمیت حسابرسی و تعریف کیفیت بالای حسابرسی را انجام وظایف لازم توسط حسابرس براساس شیوه های جاری در شرکت بدانداگر چه کیفیت درک شده حسابرسی می تواند با کیفیت واقعی حسابرسی مرتبط باشد اما لزوما یکسان نیست همچنین نقش حسابرس در جامعه، اعتباردهی به صورت های مالی است. در ارتباط با مسیولیت حسابرس، عملیات حسابرسی طبق استاندارهای حسابرسی بایستی به گونهای طراحی شود که از نبود تحریف با اهمیت ناشی از تقلب یا اشتباه در صورت های مالی اطمینان معقول بدست آید. توجه روز افزون به نقش نگرش ها و فاکتورهای درونی افراد و روانشناسی بازار در بررسی های مالی باعث شده که تمرکز بسیاری از مباحث مالی از تحلیل های آماری و اقتصادسنجی بر روی قیمت ها و سودها به سمت روانشناسی انسانی سوق داده شود. بر این اساس، تصور بر این است یک نقش روانی رفتاری حاصل از حضور حسابرسان در بازار سرمایه وجود دارد که می تواند به دامنه اثرات مثبت آن در بازارهای مالی بیافزاید. در این نوشتار به این جنبه حسابرسی پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی، بازار سرمایه، مکانیزم روانی رفتاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.