ضایعات بالینی و پاتولوژیک ناشی از بیماری اشمالنبرگ در نشخوارکنندگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی بیماری های مشترک بین انسان و دام
  • کد COI اختصاصی: ZOONOSES01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم فرجانی کیش

گروه پاتوبیولوژی دانشکده ی دامپزشکی دانشگاه لرستان

فرشید داودی

دانشجوی دکتری حرفه ای دامپزشکی دانشگاه لرستان

چکیده

بیماری اشمالنبرگ یک عفونت ویروسی جدید نشخوارکنندگان است که اولین بار در نوامبر سال 2011 در شهر اشمالنبرگ آلمان درگاوهای بالغ با تظاهرات بالینی مانند تب، بی اشتهایی، ازدست دادن شرایط طبیعی، کاهش مشخص در تولید شیر و اسهال مشاهده شد.سپس در دسامبر همان سال سقط جنین مرده زایی و تولد نوزادان با اختلالات مادرزادی عمدتا در دست و پا و جمجمه در گوسفند، بز وگاو در هلند، المان و بلژیک مشاهده شد. در گاوهای بالغ الودگی شدید به تب بالای 40 درجه منتهی می شود حالت ویرمی خیلی کوتاهمدت بین 2 تا 6 روز می باشد که به دنبال ان بی اشتهایی دیده می شود که بعد از این مرحله با کاهش تولید شیر و اسهال همراه میباشد و بازگشت حیوان به حالت قبل حدودا 1 تا 3 هفته طول می کشد. بر خلاف گاو در بزها و گوسفندان بالغ تظاهرات بالینی نامبردهمشاهده نمی شود. بیماری به همراه علایمی چون سقط جنین، مرده زایی و ایجاد اختلالات مادرزادی در گوسفند و بز مشخص شدهاست. نقص های مادرزادی در جنین ها و نوزادان تازه متولد شده علامت شاخصه ی مهم این بیماری و مشابه آن چیزی است که در بیماری با ویروس آکابان رخ می دهد . این ضایعات مادرزادی شامل هیدروسفالوس، هیدرآننسفالی، بدشکلی ستون مهره ها، آرتروگریپوزیز، ماکروسفالی، هیپوپلازی مخچه، پورانسفالی، کوتاهی فک پایین، مومیایی شدن جنین، نابینایی، عدم تعادل و عدم توانایی در مکیدن شیر می باشند که بیشتر نوزادان گوسفند و بز و گاهی در گوساله ها مشاهده شده است. مطالعات خیلی محدودی روی آسیب شناسی و پاتوژنز بیماری وجود دارد. ضایعات هیستوپاتولوژیک مشاهده شده ناشی از این عفونت ویروسی شامل مننگوانسفالومیلیت لنفوهیستیوسیتیک و ندول های گلیال مخصوصا در ناحیه ی مزانسفال و هیپوکامپ، دژنراسیون و نکروز نورون ها به ویژه در پایک مغزی، میکرومیلیا و هیپوپلازی میوفیبریلهای عضلات اسکلتی بوده است.

کلیدواژه ها

اشمالنبرگ، ضایعات بالینی، نقص های مادرزادی، ضایعات پاتولوژیک، نشخوارکنندگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.