شناسایی یک چندشکلی جدید در راه انداز ژن عامل رشد شبه انسولین 1 igf1 در بلدرچین ژاپنی به روش PCR-SSCP

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-47-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما اعرابی

دانشجوی سابق دکتری

محمد مرادی شهربابک

استادگروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

عباس پاکدل

دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین مرادی شهربابک

استادیارگروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

ژن عامل رشد شبه انسولین-1( igf1 )یک ژن کاندیدا برای بررسی صفات مرتبط با رشد، وزن بدن و رشد عضله در گونههای مختلف است. بهمنظور بررسی ارتباط این ژن با صفات رشد در بلدرچین، هشت جفت بلدرچین سفید و وحشی بهعنوان جمعیت صفر برای تولید افراد نسل اول )f1 )با یکدیگر تالقی داده شدند. از تالقی بین 34 قطعه بلدرچین در نسل F1 ،422 قطعه بلدرچین در نسل دوم (f2 )ایجاد شد. رکوردهای مربوط به وزن بدن در سنین مختلف در نسل دوم ثبت و ارتباط بین چندشکلی بخشی از جایگاه راهانداز )پروموتور( ژن IGF1 و این رکوردها بررسی شد. با استفاده از روش SSCP-PCR یک چندشکلی تک نوکلیوتیدی a G در ناحیه موردنظر ژن IGF1 در 472 قطعه بلدرچین در سه نسل تشخیص داده شد. فراوانی ژنوتیپهای AA ،AG و GG به ترتیب 55/5 ،22/5 و 33/5 و فراوانی همردیف )آلل(های ژنی A و G به ترتیب 32/5 و 24/5 محاسبه شد. وزن بدن در سن 1 تا 5 هفتگی و زمان کشتار و همچنین میانگین افزایش وزن روزانه از هفته اول تا چهارم پرورش در ژنوتیپ AA ،کمتر از ژنوتیپ AGو GG بود و این تفاوت ازنظر آماری معنیدار نبود. میانگین افزایش وزن روزانه مادهها در ژنوتیپ AG بیشتر از نرها بود )551/5< P .)نتایج ارایهشده در این نوشتار در مقایسه با گزارشهای دیگر در مرغ، نشاندهندۀ یک چندشکلی جدید در ناحیه راهانداز ژن IGF1 در بلدرچین بود، اما ارتباط آن با صفات مرتبط با وزن بدن و نرخ رشد ازلحاظ آماری معنیدار نبود.

کلیدواژه ها

بلدرچین ژاپنی، توالییابی، روش SSCP-PCR ،عامل رشد شبه انسولین، صفات رشد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.