چندشکلی ژن دی آسیل گلیسرول آسیل ترانسفراز 1 DGAT1 در جمعیت گاومیشهای ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-47-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ناصرخیل

دانشجوی دکتری

سیدرضا میرایی آشتیانی

استادگروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

مصطفی صادقی

دانشیارگروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

اردشیر نجاتی جوارمی

دانشیارگروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

چکیده

دی آسیل گلیسرول آسیل ترانسفراز1( DGAT1 )آنزیم کلیدی در ساخت سنتز تری گلیسیرید است. ایجاد یک جهش جایگزینی باعث تبدیل گوانین به آدنین و منجر به جایگزینی لیزین با آالنین در آنزیم میشود که در گاو تاثیری بزرگ بر شیر و ترکیبهای آن دارد. در این تحقیق، چندشکلی در ناحیۀ اگزون 3 تا اگزون 11 ژن DGAT1 در سه تودۀ بومی گاومیشهای ایران بررسی شد. استخراج DNAاز پیاز مو با استفاده از کیت استخراج DNA از 222 راس گاومیش )خوزستانی، شمالی و آذری( انجام گرفت و قطعههای موردنظر از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز )PCR )افزایش شدند. تعیین ژنوتیپ با روش توالییابی مستقیم انجام شد و با نرمافزار BioEdit تجزیهوتحلیل صورت گرفت. ،g.7338G> A ،g.7036C> T ،g.6097A> G نوکلیوتیدی موقعیتهای در توالییابی تجزیۀ نشدهای گزارش چندشکلیهای g.8426C> T و g.8275G> A ،g.8259G> A ،g.8087C> T ،g.7710C> Tجدیدی را در ژن DGAT1 در مقایسه با توالی موجود در بانک ژن DQ886485 درون جمعیت گاومیشها نشان داده است. در مقایسه با گاومیش هندی 3 جهش در ناحیۀ اگزونی نشان داده شد که یکی از آنها جهش نامترادف بود. یک جهش درجشدگی 22 نوکلیوتیدی در اینترون 12 مشاهده شد. این نتایج گویای تنوع در توالی ژنتیکی قطعۀ بررسیشده در جمعیت گاومیشهای ایران است و از این تنوع میتوان در بررسیهای ژنتیکی و اصالح نژادی بهره جست.

کلیدواژه ها

تجزیه وتحلیل توالییابی، ژن DGAT1 ،چندشکلی، گاومیش ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.