تاثیر کاهش پروتیین قابل سوخت وساز همراه با افزودن لیزین و متیونین محافظت شده شکمبه ای بر عملکرد میش های آبستن افشاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 47، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-47-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدسعید موسوی

دانشجوی دکتری

حمید امانلو

استادگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

علی نیکخواه

استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

علی مصطفی تهرانی

استادیار بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر کاهش پروتیین قابل سوخت وساز )متابولیسم( همراه با افزایش لیزین و متیونین محافظت شده شکمبه ای در پنج هفته آخر آبستنی بر عملکرد و فراسنجه های خونی میش های افشاری و بره ها بود. 25 راس میش یک بار زایش در قالب طرحکامل تصادفی نامتعادل با جیره های غذایی محتوای پروتیین قابل سوخت وساز کم همراه با لیزین و متیونین محافظت شده شکمبه ای ) LMP+LMRP ( و زیاد ) HMP ( به ترتیب 21 درصد کمتر ومعادل توصیه NRC 2117 ( تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماده خشک مصرفی، وزن بدن میش (در پایان دوره آبستنی، تغییرات وزن بدن از آغاز آزمایش تا هنگام زایش، وزن بدن بیست روز1/ پس از زایش تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت ) 15 P> (. تغییر کاهشی وزن بدن درهنگام زایش در تیمر HMP نسبت به LMP+LMRP 1/ بیشتر و به معنی دار بودن نزدیک ) 11 P< ( وبا مجموع وزن تولد همبستگی داشت. مقدار آغوز و ترکیبات شیر تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما گرایش به افزایش تولید شیر در HMP در مقایسه با LMP+LMRP مشاهده شد.غلظت سوخت وسازگر )متابولیت(های خون تحت تاثیر کاهش پروتیین قابل سوخت وساز قرار نگرفت. درصد ایوزینوفیل و مونوسیت ها به ترتیب به طور معنی دار و نزدیک به معنی داری درHMP نسبت به LMP+LMRP بیشتر بود، تفاوت معنی داری بین دو تیمار از نظر دیگر یاخته های خونی مشاهده نشد. به طورکلی کاهش پروتیین قابل سوخت وساز از سطح توصیه NRC 2117 ( و ( جایگزین کردن آن با لیزین و متیونین محافظت شده شکمبه ای در پیش از زایش میش های نژاد افشاری، عملکرد میش را تحت تاثیر قرار نداد.

کلیدواژه ها

آبستنی، ایمنی، اسیدآمینه، پروتیین قابل سوخت وساز، گوسفند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.