تاثیر غلظت های مختلف ژل رویال در رقیق کننده بر برخی از فراسنجه های کیفی و کمی اسپرم بز مهابادی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 46، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_IJAS-46-4_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 624
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد
استادیار، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
استاد، گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
چکیده
هدف از این پژوهش، مقایسۀ اثر افزودن غلظتهای متفاوت ژل رویال به رقیقکنندۀ منی، برویژگیهای حیاتی اسپرم بز پس از انجماد بود. هفتهای دو بار از چهار بز نر بالغ با استفاده از مهبل مصنوعی اسپرمگیری شد و سپس نمونههای مناسب با هم مخلوط شدند. نمونههای اسپرم در چهارگروه دارای ژل رویال با غلظت )5/0 ،1 ،5/1 و 2 درصد( و در شش تکرار در معرض بخار ازت منجمد و در تانک ازت نگهداری شدند. نمونههای اسپرم پس از انجماد-یخگشایی از نظر جنبایی،درصد زندهمانی و یکپارچگی غشا بررسی شدند. میانگین جنبایی کل و زندهمانی در غلظت 1 درصد ژل رویال از گروه شاهد و سایر گروههای تیماری بیشتر بود )05/0> P .)تفاوت معناداری از نظر درصدخطیبودن جنبایی اسپرم )LIN )و یکپارچگی غشای پالسمایی بین گروههای تیماری با گروه شاهد مشاهده نشد )05/0< P .)کاهش معناداری در سایر فراسنجههای سرعت در محیطهای دارای ژل رویالبا گروه شاهد مشاهده شد )05/0> P .)بنابراین استفاده از ژل رویال در رقیقکنندۀ منی بز سبب بهبود برخی فراسنجههای اسپرم پس از فرایند انجماد میشود.کلیدواژه ها
اسپرم بز، انجماد-یخگشایی، رقیقکننده، ژل رویالمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.