بررسی آثار آزادسازی تجاری بر توسعه مالی در گروه کشورهای در حال توسعه منتخب با استفاده از داده های تابلویی ( 1990 تا 2008)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه اقتصاد پولی ، مالی، دوره: 19، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_DANESH-19-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد رزمی

استادیار دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد

سیدمهدی مصطفوی

استادیار دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد

محدثه محمودی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

رشد اقتصادی یکی از مهم ترین اهداف هر کشور به حساب می آید و همواره مورد توجه برنامه ریزان وسیاستتگذاران قرار دارد. در این راستا در سال های اخیر بررسی ارتباط میان توسعه مالی و رشد اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و مطالعات وسیعی در این زمینه شکل گرفته است. از طرفی توسعه مالی خود معلول عواملی هم چون آزادسازی تجاری می باشد. دیدگاه معمول این است که آزادسازی تجاری باهدایت اوراق به سمت کاراترین فرصت های سرمایه گذاری منجر به توسعه بازارهای مالی می شود . اما در این زمینه نظریه های مخالف قابل توجهی نیز وجود دارد که اعتقاد دارند توسعه تجارت موجب محدودیتبرای بخش مالی اقتصاد می گردد. این مطالعه سعی دارد این موضوع را با استفاده از دادههای سالانه و در دوره زمانی 1990-2008 و نیز با استفاده از دادههای تابلویی برای گروهی از کشورهای در حال توسعه که دارای سیستم مالی مشابهی هستند(با توجه به شاخص های توسعه مالی)، بررسی کند. نتایج نشان می دهد که اتخاذ سیاست آزادسازی تجاری، برای دستیابی به توسعه مالی، لااقل در مراحل اولیهمناسب نمیباشد. لذا از این سیاست برای دستیابی به این هدف بهتر است استفاده نشود بلکه باید به افزایش درآمد و در نتیجه به رشد اقتصادی کشور بیش از پیش توجه نمود

کلیدواژه ها

توسعه مالی، بازبودن تجاری، بازارهای مالی، شاخص کارایی توسعه مالی، دادههای تابلویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.