بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، کاتیونها و آنیونهای موجود در آب آشامیدنی کارخانه زغالشویی طرزه (البرز شرقی) و مقایسه آن با استانداردهای جهانی
محل انتشار: چهارمین همایش زمین شناسی و محیط زیست
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,801
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAGE04_092
تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1387
چکیده مقاله:
کارخانه زغالشویی طزره در سال 1353 احداث شد. خوراک آن زغالسنگ کک شو با عیار 50-80 درصد و خروجی آن زغالسنگ با عیار 75 درصد جهت ارسال به کارخانه ذوب آهن اصفهان است. آب آشامیدنی کارخانه از چاههای حفر شده در طبقات پالئوزوئیک با دبی در حدود 24/5 لیتر در ثانیه تامین می شود.
نمونه برداری در طی دو مرحله له انجام رسید در مرحله اول پارامترهای فیزیکو- شیمیایی مانند (TSS, TDS, EC, pH) اندازه گیری شد و در مرحله دوم 3 نمونه آب یکی برای آنالیز آنیونها با روش تیتراسیون دومی برای آنالیز کاتیونها با روش تیتراسیون و سومی برای محاسبه سختی آب با روش رسوب سنجی و تیتراسیون، برداشت شد. استانداردهای مورد استفاده در این تحقیق جهت مقایسه شامل استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) سازمان حفاظت محیط زیست (EPA)، استاندارد آب شرب کشور کانادا و کشور استرالیا هستند. با توجه به مقایسه بین پارامترهای آنالیز شده از کارخانه با استانداردهای مذکور هیچ گونه مشکل بهداشتی به ثبت نرسید و تمام پارامترها از جمله pH و سختی کل آب که از مهمترین آنها هستند مورد تائید بودند.
البته ضروری است که در آینده تحقیق دیگری در راستای آنالیز عناصر سنگین آب کارخانه و تجزیه و تحلیل حاصل از آن به انجام برسد، تا از سلامت آب کارخانه اطمینان حاصل شود. بهرحال بر اساس این تحقیق مشکل بهداشتی خاصی از نظر خصوصیات فیزیکو- شیمیایی در آب شرب کارخانه یافت نشده است.
نویسندگان
عبدالمجید یعقوب پور
گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران
سروش مدبری
سازمان حفاظت محیط زیست
اکبر حضرتی
گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران
صادق سلطانی
گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :