بررسی تاثیر اجرای قطعات نمای ساختمان بر مشخصات دینامیکی و شاخص آسیبپذیری ساختمانهای اسکلت فلزی با استفاده ازروش اندازهگیری ریزلرزهها

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 356

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDUMEW01_321

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

از مهمترین مباحث طراحی سازههای مقاوم در برابرزلزله ، بررسی پاسخ سازه در مقابل زلزله و محاسبه و برآورد نیروهای وارد به سازه و اجزای سازهای ساختمان میباشد . فرکانس غالب و نسبت میراییساختمان و ساختگاه از جمله مهمترین پارامترهای دینامیکی در این بررسیها میباشند.روشها و شیوههای مختلفی جهت برآورد و محاسبه پارامترهای دینامیکی سازه و همچنین تعیین شاخص آسیبپذیری ساختمان هامورد استفاده قرار میگیرند. یکی ازسادهترین ،کم هزینهترین و نیز قابل اعتمادترینروشهایی که بدین منظورمورد استفاده قرار میگیرد، روش اندازهگیری ریزلرزهها و استفاده از تیوری نسبی طیفی است .با استفاده از این روش میتوان مشخصات دینامیکی ساختمان اعم از فرکانس غالب ونسبت میرایی را محاسبه نمود. دراین مقاله سعی گردیده است با آنالیز ریزلرزههای برداشت شده درمراحل مختلف اجرای نمای یک ساختمان اسکلت فلزی موردی در شهر شیراز از مرحله اتمام اسکلت وسقف ودیوارچینی وکارهای داخلی ساختمان تا اتمام نیمی از نما وسپس اتمام کامل نمای ساختمان، بهبررسی تاثیر اجرای نما در مشخصات دینامیکی و شاخص آسیبپذیری ساختمان پرداخته شود. نتایج حاصل بیانگر افزایش میزان نسبت میرایی ساختمان در روند اجرای نمای ساختمان میباشد.همچنین درمورد فرکانس غالب ارتعاش وشاخص آسیب پذیری ساختمان به دلیل عدم اجرای دیوارچینی وکارهای داخلی ونیز نما در طبقه همکف )پارکینگ( که به علت امکان حمل و نقل مصالح بوده،باعث کاهشسختی سازه و در نتیجه ایجاد طبقه نرم در همکف شده و این موضوع باعث افزایش اولیه شاخص آسیب پذیری ساختمان گردیده است که البته پس تکمیل عملیات دیوارچینی و کارهای داخلی و نیزاجرای نما در طبقه همکف، به دلیل افزایش سختی سازه،شاخص آسیب پذیری ساختمان هم کاهش و میزان فرکانس غالب سازه نیز افزایش می یابد.در نتیجه با توجه به تنوع زیاد و روز افزون مصالحمصرفی در نمای ساختمانها، استفاده از مصالح سبک به دلیل کاهش جرم سازه، باعث کاهش میزان آسیب پذیری ساختمان در اثر وقوع زمین لرزههای احتمالی میگردد.

نویسندگان

شاهرخ شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشگاه صنعتی شیراز

محمدعلی هادیان فرد

دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آ. سرشاد، (1391)، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، " تعیین مشخصات دینامیکی ...
  • ر. ربیعی، (1392)، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، "تعیین مشخصات دینامیکی و ...
  • Y. Nakamura, (1 989). "A method for dynamic characteristics estimation ...
  • Y. Irie and K. Nakamura.2 000) _ "Dynamic characteristics of ...
  • Y. Nakamura, T. Sato and J. Saita, (2002). "Development of ...
  • X. Gue, Y. Wong and Y. Yuan, (2002). "Estimation of ...
  • A. Fallahi, R. Alaghebandian and M. Miyajima, (2003). "Microtremor measuremens ...
  • A. G halandarzadeh _ S. Sahraeian, A Kavand, and B. ...
  • A. Gosar and M Martinec, (2009). "Microtremor HVSR study of ...
  • Geopsy manual , http : /www. geopsy. org/do cumentatio n/geopsy. ...
  • 4- Gosar, Andrej, et al، (2010). "Microtremor study of site ...
  • نمایش کامل مراجع