ژئوشیمی، کانی شناسی و کاربرد صنعتی کائولن صفی آباد (استان خراسان رضوی) و مقایسه آن با کانسارهای کائولن هلاک آباد، زنوز و دیاموند

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,712

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CAGE04_061

تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1387

چکیده مقاله:

کانسار کائولن صفی آباد در 54 کیلومتری شهرستان تربت حیدریه در استان خراسان رضوی واقع گردیده است. بیشترین برونزهای سنگی در محدوده معدنی شامل ایگنیمبریت و توف های دوران سوم زمین شناسی با سن ائوسن می باشد. در اثر دگرسانی گرمابی سنگ های فوق که تحت تاثیر فعالیت های تکتونیکی نیز قرار گرفته اند، کانسار کائولن صفی آباد تشکیل شده است. وجود سه گسل عمده با روند تقریبی شرقی- غربی در منطقه موجب تسریع فرآیند کائولینیزاسیون گردیده است. با توجه به نتایج حاصل از مطالعات شیمیایی، میزان اکسید آلومینیوم نمونه منوسط کانسار بین حداقل 17/69 درصد تا 19/84 درصد متغیر است، ضمن میزان اکسید سیلیسیم بین حداقل 48/02 درصد تا حداکثر 60/12 درصد در تغییر است. بالا بودن مقدار اکسید آلومینیوم و پایین بودن میزان اکسید سیلیسیم موجب افزایش مقاومت فرآورده های سرامیکی در برابر شوک های گرمایی می گردد. این ویژگی در مورد فرآورده های سرامیکی کائولن صفی آباد نسبت به کائولن هلاک آباد و زنور در ایران بیشتر و نسبت به کائولن در انگلستان کمتر است. سفیدی و شفافیت رنگ فرآورده های سرامیکی تحت تاثیر میزان اکسید آهن و تیتان نمونه کائولن می باشد. این مقادیر در نمونه های کائولن زئور و دیاموند کمتر و در نمونه کائولن هلاک آباد بیشتر از کائولن صفی آباد است. لذا فرآورده های سرامیکی حاصل از کائولن صفی آباد نسبت به هلاک آباد از کیفیت بالاتر و نسبت به کائولن زنور و دیاموند از کیفیت پایین تری برخوردار است، بطوری که رنگ کائولن صفی آباد بعد از پخت در 800 درجه سانتیگراد، کرم روشن می باشد. مطالعات کانی شناسی به روش XRD حاکی از حضور آلفا کوارتز و اولیگوکلاز به عنوان کانی های اصلی و کائواینیت، مسکویت و بیوتیت به عنوان کانی های فرعی و مینرال های گروه اسمکتیت به عنوان کانی های ثانویه می باشد. خواص فیزیکی و شیمیایی کانسار صفی آباد ارتباط مستقیمی با کانی شناسی و نحوه تشکیل آن دارد. بطوری که فراوانی میزان کانی کائولینیت در نمونه ها موجب افزایش کیفیت شیمیایی و در نتیجه بهبود اختصاصات فیزیکی نمونه مانند افزایش مقاومت فشاری و کاهش ضریب نمونه در 100 درجه سانتیگراد، بالا بودن نقطه ذوب و رنگ مناسب آن بعد از پخت شده است.

نویسندگان

حبیب اله ترشیزیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

حسین عباس نیا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

حامد سوختانلو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

عطااله ارتضا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیمی، خسرو، 1379، کائولن زنوز-نگرشی بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و ...
  • ترشیزیان، حبیب اله- سعادت، سعید، 1386، مطالعه رقابت پذیری مواد ...
  • ترشیزیان، حبیب اله-سعا دت، سعید-باغدا ردخت، 386 1، ژئوشیمی، کانی ...
  • جدول 1: میزان تولید کائولن در جهان از سال 2001 ...
  • جدول 2: میزان تولید کائولن در ایران از سال 1997 ...
  • ] کشور-سال 1997 / 1998 / 199 _ 2000 ...
  • Bristow, C.M. and Exley, C.S., 1994, Historical and geological aspects ...
  • نمایش کامل مراجع