ارزشگذاری اقتصادی خسارات وارده به کارکردهای تنظیمی اکسیژن-کربن در از بین رفتن پوشش گیاهی در نتیجه احداث بزرگراه پاشنه زاگرس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علوم، مهندسی و فناوری های محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CESET02_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز مصاحب

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم محیط زیست،پردیس علوم و تحقیقات خوزستان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

کتایون ورشوساز

گروه محیط زیست ،واحد اهواز ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

جعفر مرشدی

گروه جغرافیا ،واحد اهواز ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

یکی از عوامل توسعه پایدار اکولوژیکی، با ارزش بودن سرمایه های محیط طبیعی است.این مفهوم ارزشی منابع طبیعی ناگزیرانسان را به سوی سوالاتی درباره میزان و مقدار ارزشگذاری محیطی راهنمایی می کند که می تواند در سطوح مالی رخ دهد. انجام چنین ارزشگذاریهایی اجتناب ناپذیر بوده به طوری که انکار موجودیت آنها در دراز مدت سبب بروز خسارت های کلان می شود. در این پژوهش محور پاشنه زاگرس(حسینیه– سردشت – لالی – اندیکا – ایذه) در استان خوزستان، شهرستانهای اندیمشک، دزفول، لالی، اندیکا، ایذه و بخشهای الوارگرمسیری، مرکزی اندیمشک، سردشت، مرکزی لالی، مرکزی اندیکا، آبژدان، مرکزی، ایذه مورد مطالعه قرار گرفته است . محور پاشنه زاگرس در استان خوزستان به طول تقریبی223/50 کیلومتر واقع شده است.در این مقاله ارزشگذاری کارکردهای تنظیم گازهای اکسیژن و کربن درمحدوده مطالعاتی با استفاده از روش هزینه جایگزینی در سال 1394 انجام شد. روش هزینه جایگزین از جمله روشهای مرتبط با برآورد ارزش خدمات اکوسیستم مبتنی بر هزینه های پیش گیری ازخسارت با توجه به خدمات از دست رفته، میباشد.این روش بر این فرض استوار هست که هزینه های اجتناب از خسارت و یا تعویض اکوسیستم و یا خدمات، خود برآورد مفید از ارزش اکوسیستم یا خدمات را به دست می دهند. از نرم افزار Gis برای تلفیق اطلاعات نقشه ها و انجام محاسبات استفاده شد. در نهایت خسارات وارده بر کارکردهای منابع طبیعی به واسطه ی کاهش ترسیب کربن4373918037ریال و به واسطه ی کاهش تولید اکسیژن846860000 ریال بدست آمد.

کلیدواژه ها

ارزشگذاری اقتصادی ،کارکرد تنظیمی، پوشش گیاهی، اکسیژن ،کربن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.