رابطه انسان با طبیعت و بررسی آن در معماری ارگانیک
محل انتشار: اولین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,776
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UCONFKH01_110
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
با نگاهی اندک به آثار هنر ایرانیان در می یابیم که سرچشمه تمامی هنرهای ایرانی برگرفته از تجسم عینی اندیشه مردمانی است که تلاش کرده اند جهان بینی خود را در قالب آن هنر بیان کنند. طبیعت دستاورد بهترین معمار یعنی خداوندگار است و اغلب برای معماران بهترین سرچشمه الهام بوده است و از آنجا که نیاز انسان به طبیعت انکار ناپذیر است . انسان می تواند نیازهای مادی خود را بطور غیر مستقیم و با واسطه از طبیعت برآورده سازد.اما نیاز روحی انسان تنها با حضور او در طبیعت و استفاده از این مواهب برطرف خواهد شد.در این میان معماری ارگانیک توجه خاصی به طبیعت دارد. در این نوع معماری هیچ تصنعی وجود ندارد و معماری همان است که باید باشد.در واقع هیچ فرمی بد ون توجیه و دلیل پدید نیامده است.هدف اصلی پژوهش حاضر توجه به ارتباط انسان با طبیعت،عناصر طبیعی و تشخیص جایگاه معماری ارگانیک در نوع برخورد انسان با طبیعت است.روش پژوهش ضمن مطالعه کتابخانه ای و اسنادی و مطالعات تطبیقی از نوع توصیفی است.نتایج به دست آمده حاکی از آن است که فراهم آوردن امکان تماس انسان با طبیعت از مهمترین ضروریات تداوم حیات انسانی است . وجدایی انسان از طبیعت به بیگانه سازی او از جهان پیرامون منجر می شود .یکی از راهکارهای مهم طراحی چه در معماری و چه در سایر علوم وهنرها، الگوگرفتن از طبیعت بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الناز جعفری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان،گروه معماری، ایران
رضا یکتاپور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان،گروه معماری، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :