بررسی تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی بر رفتار کم تحرکی کارکنان کارخانه سیمان صوفیان براساس مدل بزنف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین تربیت بدنی و ورزش
  • کد COI اختصاصی: IUCSPORT02_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید مجیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رفتار حرکتی، دانشگاه ارومیه

حسن محمدزاده

دانشیار دانشگاه ارومیه، دکتری تخصصی رفتار حرکتی

چکیده

در این پژوهش تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی بر رفتار کم تحرکی در کارکنان کارخانه سیمان صوفیان براساس مدل بزنف مورد مطالعه قرار می گیرد. در این مطالعه مقطعی، داده های مربوط به صورت خوشه ای در بین 120 نفر از کارکنان کارخانه در قسمت مدیران، پرسنل و کارگران کارخانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود که براساس سازه های مدل بزنف و پرسشنامه ی فعالیت بدنی IPAQ طراحی شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و رگرسیون خطی و استفاده از آزمون T مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که تاثیر عوامل اجتماعی و اقتصادی بر کم تحرکی کارکنان با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی نشان داد که 30% فعالیت جسمانی از عوامل اجتماعی و اقتصادی تاثیر می پذیرد. در این آزمون براساس سطح معنی داری کمتر از 0/05 بدست آمده به لحاظ آماری معنی دار است و نشان می دهد عوامل اجتماعی و اقتصادی منفی بر کم تحرکی کارکنان تاثیرگذار می باشد. با استفاده از نتایج آزمون T با پذیرفتن فرض برابری واریانس ( حاصل از آزمون لون ) سطح معنی داری که بیش از 0/05 می باشد با اطمینان 0/95 می توان تفاوت فعالیت بدنی در دو گروه زن و مرد معنی دار نبوده و با هم مشابه است. مطالعات این نتایج نشان می دهد که زنان و مردان شاغل ایران از نظر آمادگی جسمانی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند. وجود یک ابزار مناسب برای سنجش و شناسایی کم تحرکی ضروری است. براساس نتایج این پژوهش مدل بزنف ، ضمن آگاهی از میزان فعالیت بدنی کارکنان هر دو جنسیت و شناخت عوامل موثر بر آن می تواند در برنامه ریزی آموزشی و اجرایی جهت تشویق آنان به فعالیت بدنی و مداخله به موقع اصلاح آن کمک کننده باشد.

کلیدواژه ها

عوامل اجتماعی ، اقتصادی ، کم تحرکی ، مدل بزنف ، کارکنان کارخانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.