تحول همکردهای فارسی میانه به فارسی امروز بررسی موردی متن یادگار زریران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: LPMCONF01_0489
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی محمودزهی

استادیار رشته فرهنگ و زبانهای باستانی، دانشگاه ولآیت- ایرانشهر

چکیده

فارسی امروز دنباله فارسی میانه است که با گذشت زمان از دوره فارسی میانه )قرن چهارم پیش از میلاد تا قرن هفتم پس ازمیلاد( به فارسی نو، تغییراتی در تمام جوانب زبانی و از جمله عناصر تشکیل دهنده ساختهای همکردی روی داده است. دراین مقاله با روشی تحلیلی – توصیفی تحول همکردهای فارسی میانه به فارسی نو بر اساس متن یادگار زریران، گزارش ژاله آموزگار، چاپ 2931 ؛ به بررسی نوع و چگونگی تحول همکردها در 22 زیرگروه با ذکر مثالهایی و تهیه فهرستی از دیگرهمکردهای تحولیافته بر اساس متن مذکور پرداخته شده است. یافتهها نشان میدهد که تحول همکردها شامل تفاوت درترتیب کلمات، تفاوت در معانی کلمات، تفاوت در استفاده از کلمات به جای یکدیگر، تفاوت در سبک، از میان رفتن بعضی از واژهها، تفاوت در مهجور و یا رایج بودن واژگان خاص، و کاربرد آنها به صورت گونه آزاد است.

کلیدواژه ها

همکردهای تحول یافته، ساختهای همکردی، فارسی میانه، فارسی امروز،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.