شبکه های اجتماعی و کاریابی مرور انتقادی نظریه های کاریابی شبکه محور
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 721
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RAFCON06_011
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
جامعه شناسان دارای رویکرد شبکه محور سرمنشا مساله کاریابی را در بطن شبکه های اجتماعی و در اطلاعاتی که از طریق مطلعین به سمت متقاضیان جریان دارد، جستجو می کنند. در نوشتار حاضر چهار نظریه چاله های ساختاری، قدرت پیوندهای ضعیف سرمایه اجتماعی و کاریابی زنجیره وار به عنوان نظریه های کاریابی شبکه محور و نظریه های طول دوره بیکاری به عنوان نظریه های کاریابیاقتصادی به شیوه مرور انتقادی بررسی شدند تا به این سوال پاسخ داده شود که مکانیزم کاریابی از طریق شبکه های اجتماعی تابع چه منطقی است و این منطق چه تفاوتی با منطق تبیین اقتصاددانان دارد. استخراج وجوه اشتراک و افتراق این نظریه ها بیانگر آنست که نظریه های چاله ساختاری، پیوندهای ضعی و سرمایه اجتماعی برد زیاد و نظریه های کاریابی زنجیره وار و نظریه های طول دوره بیکاری نظریه های با برد کم محسوب می شوند. همگی نظریه های کم عمق هستند. عمدتا در قلمرو مباحث اقتصادی می گنجند. دو نظریه چاله های ساختاری و پیوندهای ضعی چند سطحی و سه نظریه دیگر دارای سطح تحلیل خرد می باشند. سرانجام، کارکرد همگی توصیف ،تبیین و پیش بینی است، حال آنکه هیچ یک از آنها تجویزی برای رهایی از وضع موجود ارایه نداده اند.
کلیدواژه ها:
مرور انتقادی ، اطلاعات شغلی ، متقاضی ، مطلع ، کاریابی ، شبکه اجتماعی ، نظریه های کاریابی شبکه محدور ، نظریه های کاریابی اقتصادی
نویسندگان
مهسا صادقی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد
محسن نوغانی دخت بهمنی
دانشیار و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد
حسین اکبری
استادیار و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :