تخمین مدلهای پیش بینی سوددرشرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت با رویکرد علوم پژوهشی نوین
  • کد COI اختصاصی: FINMGT05_263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی قوامی

استادیار دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی

امید آریان

حسابرس دیوان محاسبات خراسان شمالی

سمانه گلدی پور

کارشناس ارشداقتصاد

چکیده

سرمایهگذاران برای تصمیمگیری در مورد تعیین ارزش دارایی ها ، برآورد ریسک، ارزیابی قیمت سهام و ... از مدل پیشبینی سود استفاده می کنند. باتوجه به اینکه مدل های پیش بینی سود، متنوع (تعمیمی یا توصیفی) می باشند، در این تحقیق از مدل های تعمیمی برای پیشبینی سود استفاده گردید. همچنین از دادههای تاریخی سود شرکتها ،براساس مدل هموارسازی نمایی ساده، هلت، رگرسیون ساده خطی و مدل پانلی با بکارگیری سری های زمانی سود سالهای قبل استفاده شد و بدین منظور دادههای سری زمانی حاصل از 145 شرکت طی سالهای متوالی مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق از نوع پیمایشی است . دادههای این تحقیق با استفاده از سریهای زمانی سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران گردآوری شد و از طریق روش ناپارامتریک آزمون گردید. فرضیه آماری ا ین تحقیق براساس آن تدوین شد که با حداقل میزان خطای سود هر سهم (EPS (شرکتهای منتخب در بورس اوراق بهادار تهران میتوان سود هر سهم را از طریق سریهای زمانی پیشبینی کرد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های سریهای زمانی سود شرکتهای مورد آزمون در نمونه تحقیق، سود واقعی و پیشبینی شده شرکت های منتخب مقایسه و میزان خطای آنها محاسبه و براساس الوویت میزان خطا، رتبهبندی شده اند . نتایج بدست آمده نشان میدهد که پیشبینی سود هر سهم با استفاده از روش هموار سازی نمایی ساده در مقایسه با سایر روش ها ارجحیت داشته و روش پانلی کمترین توان پیشبینی سود را دارد. از اینرو سرمایهگذاران میتوانند از متغیر سود هر سهم با روش آماری هموارسازی نمایی ساده برای تصمیمگیری استفاده کنند.

کلیدواژه ها

پیشبینی سود ، سریهای زمانی، سود هر سهم، روش هموار سازی نهایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.