تعیین مناسب ترین پنجره انرژی به منظور جبران اسکتر به روش Dual energy window (DEWST) subtraction در سیستم تصویربرداری SPECT برای Tc-99m
محل انتشار: هشتمین کنگره فیزیک پزشکی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,511
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMEDICALP08_082
تاریخ نمایه سازی: 19 شهریور 1387
چکیده مقاله:
هدف: تعیین مناسب ترین پنجره انرژی پایینی به منظور جبران اسکتر به روش (DEWST) در سیستم تصویربرداری SPECT برای رادیو داروی Tc-99m.
حضور اسکتر در سیستم تصویربرداری SPECT یکی از اصلی ترین منابع نویز و تخریب تصویر محسوب می شود . هدف اصلی این پروژه بهبوذ ارتقاء کیفی تکنیک تصحیح اسکتر به روش (DEWST) است، بطوریکه سعی می شود مناسبترین پنجره انرژی کامپتون برای تخمین اسکتر در فوتوپیک تعیین شود. روش (DEWST) شامل یک پنجره انرژی مناسب به منظور حدس اسکتر در فوتوپیک است که نهایتا شمارش در این پنجره وزن دهی و از پنجره فوتوپیک کم می شود. روش تصحیح اسکتر (DEWST9) علی رغم سادگی دارای محاسن زیادی است از قبیل: تصحیح اسکتر در یک روش مستقیم و بسیار ساده حاصل می شود. علی رغم روش های دیگر این روش قادر است که اسکتر حاصل از فوتونهای اسکتر خارج از FOV را وارد محاسبات کند.
ابزار ومواد مورد نیاز : کد اختصاصی SIMIND یک دوربین تصویربرداری استاندارد را توصیف می کند. که می تواند در دو مد SPECT و PLANAR مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه تلاش شد تا مناسبترین پنجره به منظور گمانه زنی اسکتر در فوتوپیک بررسی شود. در این مطالعه پنجره فوتوپیک بین 126-154 و حالتهای بسیار گسترده ای برای پنجره پایینی بین بازه 80-126 بررسی شد. یک چشمه خطی برای نیل به هدفمان توسط کد SIMIND شبیه سازی و از نرم افزار MATLAB برای محاسبات استفاده شد. سپس اسکتر تخمین زده شده برای تصحیح تصویر مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان دادند که مناسبترین پنجره پایینی برای تخمین اسکتر حوالی 93 KeV است یا به عبارت دیگر حدود 66% فوتوپیک است. همچنین مناسبترین عرض پنجره ±5% فوتویک یا 14KeV حاصل شد. مناسبترین ضریب برای وزن دهی پنجره فوتویکی نیز 0.5 حاصل شد.
نتیجه گیری و بحث: با توجه به اینکه در این روش پارامترهای بسیار زیادی موثر است، که کیفیت تصویر را تحت تاثیر قرار میدهد . ولی انتخاب پنجره انرژی مناسب (چیزی که در مقالات و پروتکل های متعدد مقادیر مختلفی لحاظ می شود.) می تواند به بهینه شدن این روش کمک کند.
نویسندگان
محمد سیف آبادی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
حسین رجبی
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فیزیک پزشکی
داریوش سرداری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
فراز کلانتری
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فیزیک پزشکی