بهبود خواص حوضچه جوش فولاد زنگ نزن فریتی 430 توسط FSP
محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 544
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMES10_324
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
از عیوب شایع در جوشکاری فولاد زنگ نزن فریتی 430 میتوان به چقرمگی شکست کم به دلیل رشد دانه در ناحیه حوضچه جوش و ناحیه تحت تاثیر حرارت اشاره نمود. برابر دستورالعملهای رایج، پس از جوشکاری به منظور بهبود خواص مکانیکی، در نواحی جوشکاری شده و مناطق تحت تاثیر حرارت میبایست عملیات حرارتی اصلاحی صورت پذیرد. در این پژوهش بهبود خواص حوضچه جوش فولاد زنگ نزن فریتی 430 توسط فرآیند اصطکاکی اغتشاشی مورد مطالعه قرار گرفت. پس از اعمال جوشکاری به روش الکترود تنگستن با گاز محافظ روی نمونههایی با ضخامت mm 3 ،فرآیند اصطکاکی اغتشاشی در سرعت گردش ابزار rpm 1120-710 و سرعت خطی min/mm 125-63 توسط ابزار کاربیدتنگستنی روی حوضچه جوش اعمال شد. بهترین نمونه در سرعت گردش ابزار rpm 1120 و سرعت خطی min/mm 100 بدست آمد. پس از اعمال فرآیند، ساختار درشت دانه ناشی از جوشکاری ذوبی به ساختاری بسیار ریزدانه تبدیل شده و متوسط اندازه دانهها 69 برابرکاهش یافت. درخلال کاهش قابل توجه اندازه دانهها، میانگین عدد سختی نیز افزایش46 درصدی را نشان داد. نتایج آزمون کشش، افزایش 4 برابری متوسط درصد افزایش را نشان داد.
کلیدواژه ها:
فرآیند اصطکاکی اغتشاشی ، فولاد زنگ نزن فریتی 430 ، حوضچه جوشکاری ، کاهش اندازه دانه ، افزایش سختی ، افزایش درصد ازدیاد طول
نویسندگان
محمدحسین عفاف
کارشناسی ارشد مهندسی مواد - جوشکاری - دانشکده مهندسی مواد/دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
علیرضا خدابنده
دکتری مهندسی مواد - جوشکاری- دانشکده مهندسی مواد/دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
حمیدرضا نجفی دژده منفرد
دکتری مهندسی مواد - جوشکاری - دانشکده مهندسی مواد/دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :