آنالیز رفتار سیلان و مکانیزم های تغییرشکل درحین کارگرم فولاد یوتکتویدی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES10_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله رستگاری

استادیار، گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک و مواد، دانشگاه صنعتی بیرجند، خراسان جنوبی

احمد کرمانپور

استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

عباس نجفی زاده

استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

چکیده

یکی از راهکارهای موثر در بهبود انعطاف پذیری فولادهای یوتکتوییدی می تواند تبدیل ریزساختار کاملا لایه ای پرلیتی به ریزساختار فریتی+سمنتیتی فوق ریزدانه/نانو باشد. این تبدیل ریزساختاری می تواند بوسیله انجام تغییرشکل گرم انجام شود.در تحقیق حاضر، رفتار سیلان گرم و تحولات ریزساختاری فولاد یوتکتوییدی در محدوده دمایی 770 - 620 درجه سانتیگراد و محدوده نرخ کرنش 10 - 01 / 0 برثانیه مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور از شبیه ساز ترمومکانیکیGleeble1500 جهت انجام آزمون های فشار گرم بهره گرفته شده است. در همین راستا، مکانیزم های مختلفتغییرشکل اعم از کروی شدن دینامیکی و ناپایداری ها در حین کارگرم شناسایی گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که مکانیزم های متنوعی در حین کارگرم ریزساختار پرلیتی بوقوع می پیوندد. کروی دینامیکی شامل شکسته شدن لایه هایسمنتیت در محدوده دمایی 720 - 620 درجه سانتیگراد و محدوده نرخ کرنش 1 / 0 - 01 / 0 برثانیه رخ می دهد. علاوه بر این، در شرایط ناپایداری، عیوب مختلف ریزساختاری از قبیل تمرکز سیلان، لغزش لایه ای، خم شدگی لایه ها، ترک خوردگی لایه ها و ترک خوردگی در مرزدانه های اولیه آستنیت ظاهر گردیده اند.

کلیدواژه ها

فولاد یوتکتوییدی، مکانیزم های تغییرشکل، کروی شدن دینامیکی، ناپایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.