تشخیص تقلبات آبلیموی صنعتی در آبلیموی طبیعی با استفاده از آنالیز خواص فیزیکوشیمیایی آبلیمو و روش های آماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI24_526
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد پیرسا

استادیار و عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

محمد علیزاده

دانشیار و عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

نسرین فرجی

دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه و مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت آذین شوشتر

سهیلا فرجی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه ورامین و مدیر کنترل کیفیت شرکت آذین شوشتر

چکیده

آبلیمو از جمله مواد غذایست که بیشترین تقلب بر روی آن صورت می گیرد. از جمله روش های تقلب آبلیمو می توان به اضافه کردن اسید سیتریک یا جوهر لیمو به آبلیموی رقیق شده با آب و نیز اضافه کردن اسید های معدنی و غیره اشاره کرد. در این تحقیق تقلباتاستفاده از آبلیموهای صنعتی در آبلیموی طبیعی با بررسی چند ویژگی فیزیکو شیمیایی نمونه های آبلیمو شامل: pH ،اسیدیته، بریکس،خاکستر و اندیکس فرمالین بررسی شد. برای بررسی تاثیر تقلبات در ویژگی های فیزیکو شیمیایی آبلیموی طبیعی از طرح آماری مرکب مرکزی استفاده شد. اثر فاکتورهای درصد آبلیموی طبیعی به درصد آبلیموی تقلبی (شامل 100:0 ،75:25 ،50:50 ،25:75 و 0:100درصد) و زمان ماندگاری آبلیمو (در طول مدت شش ماه) بر اساس 19 آزمایش بررسی گردید. از روش آنالیز خطی و روش های گرافیکیرگراسیون خطی چند متغیرهو کانتور پلات برای بررسی ارتباط بین درصد تقلب و خواص فیزیکو شیمیایی بررسی شده استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان دادند که با استفاده از روش آنالیز آماری ارایه شده با بررسی خواص فیزیکو شیمیایی و اندیکس فرمالین آبلیموهای طبیعی می توان وجود یا عدم وجود تقلب و نیز درصد تقلب آبلیموی صنعتی در آبلیموی طبیعی را مشخص کرد. با روش ارایه شده می توان مدت زمان ماندگاری نمونه های آبلیمو را نیز تشخیص داد.

کلیدواژه ها

آبلیمو؛ تقلب یابی؛ خواص فیزیکو شیمیایی؛ طرح آماری مرکب مرکزی؛ آنالیز رگراسیون خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.