بررسی میزان ترکیبات فنلی نوشیدنی های آب انگور بازار ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI24_391
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره ذبیح پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی، آمل، ایران

آزاده قربانی حسن سرایی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی، آمل، ایران

سیداحمد شهیدی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی، آمل، ایران

چکیده

بسیاری از گیاهان و میوه ها از جمله انگور منابع سرشار از ترکیبات فنولی می باشند که به عنوان ذخایر غذایی در رژیم های غذایی سالم مورد استفاده قرار می گیرند. ترکیبات فنولی به عنوان آنتی اکسیدان های فوق العاده توانمند قادرند سیستم هایبیولوژیکی را از گزند رادیکال های آزاد حفظ کنند. در این مقاله محتوای ترکیبات فنولی نوشیدنی های حاصل از آب انگور موجود در بازار ایران مورد بررسی قرار گرفته اند. آزمون HPLC در هر سه ماه متوالی ،در هر ماه 3تکرار انجام شد.نتایجبصورت میانگین سه اندازه گیری در هر ماه بیان شدند. نتایج به دست آمده نشان دادند که که نوشیدنی های E ،D و F بهترتیب با میانگین 653/15 ،707/14 و 363/14 دارای بیشترین محتوای فنول کل، نوشیدنی D با میانگین 0317/6 دارای بالاترین محتوای فلاوونویید کل و همچنین نوشیدنی های D و E به ترتیب با میانگین 637/8 و 388/7 بیشترین محتوایآنتوسیانین کل را دارا بودند. براساس نتایج HPLC کمترین مقدار گالیک اسید مربوط به نوشیدنی A با مقدار 1/17 میکروگرم بر میلی لیتر و بیشترین آن مربوط به نوشیدنی E با مقدار 7/68 بوده است. این تحقیق برای اولین بار مطالعه جامعی را در رابطه با میزان ترکیبات فنولی و خواص آنتی اکسیدانی نوشیدنی های آب انگور در بازار ایران انجام داده و نتایج مطلوبی را ارایه داده است. نتایج این کار نشان دادند که نوشیدنی های فرادما(UHT(دارای مقدار بسیار قابل توجهی از ترکیبات فنولی بوده و لذا دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی می باشد.

کلیدواژه ها

آب انگور، ترکیبات فنلی، اسیدهای فنولیک، کروماتوگرافی مایع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.