بررسی و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی 5 نمونه عسل تک گل ایرانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI24_369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه حیدری

دانش آموختهکارشناسی ارشد، گروه آموزشی صنایع غذایی گرایش تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، ایران

نرجس آقاجانی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

چکیده

سابقه و هدف: عسل ترکیبی شیرین و مغذی است که توسط زنبور عسل و از شهد گیاهان مختلف به وجود میآید. ترکیبات شیمیایی وتغذیهای عسل بستگی به ترکیبات منبع تغذیهای زنبور عسل دارد. در این تحقیق ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی 5 نمونه عسل تک گل ایرانی بررسی شد. مواد و روشها: نمونههای عسل شامل عسلهای تک گل آویشن، شوید، کنار، بهارنارنج و گون گز بود که ویژگیهای فیزیکوشیمیایی رطوبت، چگالی ویژهpH مواد جامد کل و ویسکوزیته)، آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی 5 نمونه عسل تک گل ایرانی بررسی شد یافتهها: با توجه به نتایج، عسل شوید دارای کمترین مقدار رطوبت و بیشترین ویسکوزیته بین نمونههای عسل بود. عسل کنار به دلیل داشتن ترکیبات فنولی بیشتر دارای بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی و عسل بهارنارنج دارای کمترین خاصیت آنتیاکسیدانی بود. عسل آویشن دارای کمترین و عسل کنار و شوید دارای بیشترین خاصیت ضد میکروبی بودند. خاصیت ضد میکروبی عسل در برابر باکتریهای گرم منفی بیشتر از باکتریهای گرم مثبت بود.استنتاج: خصوصیات کیفی عسل تحت تاثیر موارد متنوعی میباشد که تاثیرگذارترین عامل، منبع گیاهی است که زنبور عسل از آن تغذیه میکند به گونهای که برخی خصوصیات مانند خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی به شدت تحت تاثیر منبع تغذیه میباشد

کلیدواژه ها

عسل، خواص آنتیاکسیدانی، خواص ضد میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.