بررسی کاربرد مولکول نگاری پلیمری در استخراج انتخابی رنگ سنتزی کارموزین از آب انار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI24_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 380
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قاسم پور

دانشجوی دکترای تخصصی، تکنولوژی مواد غذایی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محمد علیزاده خالدآباد

دانشیار، کنترل کیفیت مواد غذایی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

محمدرضا وردست

استادیار، شیمی تجزیه گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

محمود رضازادباری

دانشیار، میکروبیولوژی مواد غذایی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

کارموزین از رنگهای قرمز سنتزی و جز رنگهای گروه آزو میباشد که در محصولات غذایی از قبیل نوشیدنیها استفاده میشود. کاربرد این رنگ ها بیشتر از حد مجاز در مواد غذایی علاوه بر اینکه یک تقلب به شمار میرود، بلکه پتانسیل خطر برای سلامتی انسان نیز دارند.هدف این مطالعه سنتز پلیمر قالب مولکولی با قدرت جذب انتخابی کارموزین از محیط آب انار بود. سنتز پلیمر توسط منومرهای متاکریلیک اسید، آکریل آمید و 4- وینیل پیریدین و اتصال دهندهی عرضی اتیلن گلیکول دی متاکریلات در حلال پروژن استونیتریل- متانول انجام گرفت. ارزیابی میزان جذب کارموزین با پلیمر سنتز شده توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا انجام گرفت. بررسی تشکیلکمپلکس کارموزین با مونومر با استفاده از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز آنالیز گردید. قدرت انتخابی پلیمر در جداسازی کارموزیندر حضور رنگهای مشابه پونسیو رد و سان ست یلو مورد آزمایش قرار گرفت. پلیمرهای سنتزشده بر پایه 4- وینیل پیریدین کارموزین بیشتری جذب کردند. تصدیق تشکیل کمپلکس بین پلیمر و کارموزین بهروش طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز انجام گرفت. انتخاب پذیری بالای پلیمر سنتز شده در جداسازی کارموزین در مقایسه با پونسیو رد و سان ست یلو ( 4 و 15 درصد بترتیب) با استفاده از دستگاهکروماتوگرافی مایع با کارایی بالا تایید گردید. مطابق نتایج این مطالعه، تشخیص سریع و آسان تقلب آب انار با روش مولکول نگاری پلیمری امکان پذیر است و این روش قابلیت استفاده بعنوان جاذب کارموزین در استخراج فاز جامد و بیوسنسورها را دارا میباشد

کلیدواژه ها

کارموزین، مولکول نگاری پلیمری، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.