بررسی روش وجین دستی علف های هرز مزارع ریحان در جهت حفاظت پایدار محیط زیست و مقایسه آن با روش شیمیایی
محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,429
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF06_269
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
ریحان با نام علمی ( Ocimum basilicum L.) از خانواده Lamiaceae به عنوان گیاهی دارویی و سبزی که استفاده از آن گیاهی از زمان های قدیم رایج بوده است. منشاء اصلی این گیاه، جنوب آسیا است. با توجه به سطح تولید این گیاه و معضل علف هرز این مزارع و حفظ پایداری محیط زیست از سویی دیگر، موجبات آزمایشی شامل وجین دستی و مقایسه آن با اثر برخی سموم شیمیایی مانند تریفلورالین، اتال فلورالین، اکسی فلورفن و شاهد بدون اعمال علف کش در مزرعه ریحان را فراهم آورد. در نتایج به دست آمده مشاهده گردید، تیمار وجین دستی بیشترین تاثیر مثبت را بر افزایش فاکتور های تعداد برگ، تعداد ساقه و تعداد بوته داشته و با وجود عدم اختلاف معنی دار میان سه علف کش استفاده شده بیشترین درصد کاهشی (منفی) مربوط به کاربرد علف کش اکسی فلورفن به دلیل تاثیر نامطلوب سوختگی در ریحان با وجود کنترل 100درصدی علف هرز بوده است. بر این اساس به نظر می رسد با توجه به حجم وسیع کاربرد این گیاه در کشور و از سوی دیگر لزوم حفظ پایداری محیط زیست یکی از بهترین راه های مدیریت علف هرز مزارع ریحان وجین دستی و سنتی این مزارع باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی شکروی
دانشجوی دکتری محیط زیست
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :