مروری بر روشهای غیر مخرب اندازه گیری تنشهای پسماند در قطعات جوشکاری شده
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,471
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICTINDT02_060
تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1387
چکیده مقاله:
در نتیجه انجام عملیات جوشکاری، تنش های پسماند در مناطق جوشکاری شده و مناطق متأثر از حرارت شکل می گیرند. این تنش ها به واسطه تغییرات ابعادی و ساختاری شدید در اثر سیکل حرارتی گرم و سرد شدن در فرآیند جوشکاری ایجاد می شوند. با قرار گرفتن قطعات و یا سازه ها در شرایط سرویس و تحت بارگذاری، امکان رسیدن سطح تنش به حد تسلیم ماده بوده که خود می تواند عامل جوانه زنی و اشاعۀ ترک در ساختارهای حاصل از جوش گردد. در صورت آزاد نشدن این تنش ها با گذشت زمان در حین سرویس اعوجاج های احتمالی ناشی از آزاد شدن آنها می تواند باعث از دست رفتن کارآیی و خارج از رده شدن قطعه و یا سازه شود. از این رو شناسایی و اندازه گیری این تنش در ساختارهای جوشکاری شده لازم می نماید. امروزه روشهای متعددی جهت بررسی تنشهای پسماند معرفی شده است. از
این بین روشهای مخرب عموماً مستلزم هزینه و کار نسبتاً زیادی می باشند. بنابراین روشهای غیر مخرب بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اندازه گیری با استفاده از پرتوهای X ، روش التراسونیک و یا بازرسی به روش مغناطیسی مهمترین روشها در این دسته می باشند. در این تحقیق روشهای غیر مخرب اندازه گیری تنشهای پسماند مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته و پیشرفت های حاصل در این زمینه آورده شده است.
کلیدواژه ها:
تنش پسماند – غیر مخرب – آلتراسونیک – بارک هاوزن- تفرق - نوترون
نویسندگان
محسن کلانتر هرمزی
دپارتمان مهندسی جوش- شرکت پتروجوش پیشرو
باقر کاردان سلمانی
دپارتمان مهندسی جوش- شرکت پتروجوش پیشرو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :