تاثیر ترکیب قوس افقی و شیب طولی بر ضریب اصطکاک جانبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدار در راهسازی با رویکرد حفظ محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SDRC02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ابوطالبی اصفهانی

استادیار گروه مهندسی برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده حمل و نقل، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

علی ایرانپور

دانشجوی - کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل، دانشکده حمل ونقل، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

به دست آوردن ضریب اصطکاک جانبی در قوس های افقی به ویژه در ترکیب شیب طولی و قوس افقی جهت طراحی جاده ها ازاهمیت بالایی برخوردار می باشد. ضریب اصطکاک جانبی در حالت ترکیب قوس افقی و شیب طولی متفاوت از فرمول اصلی آشتومحاسبه می شود و ممکن است بیشتر یا کمتر محاسبه گردد. هدف مطالعه انجام شده (توسط یکی از مراکز علمی) به دست آوردنرابطه ی بین ضریب اصطکاک و شیب طولی در قوس های افقی در سه بعد و ارایه مدل های جدیدی برای تخمین ضریب اصطکاکجانبی برای وسایل نقلیه مختلف می باشد. روش مورد استفاده، شبیه سازی مسیله در نرم افزارهای CarSim و TrackSim ، سپسآنالیز رگرسیونی خطی روی نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و پس از آن ارایه مدل های خطی برای به دست آوردنضریب اصطکاک جانبی است. سه نوع خودروی SUV, Sedan و کامیون دومحوره به همراه بار در نظر گرفته شدند. دو رفتارمتفاوت شبیه سازی برای رانندگی در نظر گرفته شد. در یکی راننده قوس را با سرعت ثابت طی کرده (بدون ترمز) و در دیگریراننده وقتی از سرازیری عبور می کند، ترمز می گیرد. همچنین ضریب اصطکاک جانبی برای هر محور وسایل به طور مجزا مطالعهگردید. به علاوه ضریب اصطکاک جانبی در سرازیری و سربالایی برای انواع وسایل نقلیه بررسی گردید. به عنوان نتیجه مطالعاتمی توان ذکر کرد که ضرورت دارد مدل های ارایه شده در طراحی ضریب اصطکاک جانبی در راه های شهری و تجاری با توجه(به نوع وسیله غالب) مورد توجه طراح قرار گیرد و بحرانی ترین حالت در برای طراحی قوس در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

ضریب اصطکاک جانبی، شیب طولی، ترمز، قوس افقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.