بهینه سازی حفاری فروتعادلی (UBD) با ارائه ی اصلاحاتی در هیدرولیک مته بمنظوردستیابی به نرخ نفوذ بالاتر، کاهش آسیب به سازند و صرفه جویی در زمان و هزینه ها
محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 490
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
OGPD04_072
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
حفاری فراتعادلی (OBD) بعنوان ارزان ترین و ساده ترین روش حفاری شناخته شده است اما دارای نقاط ضعف بارزی مانند آسیب به سازند و کم بودن نرخ نفوذ در آن است. اگرچه حفاری فروتعادلی (UBD) آسیب به سازند را به حداقل می رساند و به نرخ نفوذ بالایی دست می یابد، اما گران قیمت و پیچیده است و برای همه ی موارد قابل اجرا نیست. هدف از این مقاله، پیشنهاد یک روش بهینه سازی شده از حفاری فروتعادلی (UBD) با ارایه ی اصلاحاتی بر هیدرولیک مته ی حفاری، بمنظور ترکیب نکات مثبت این روش و روش حفاری فراتعادلی (OBD)، همچنین جلوگیری از نکات منفی هر دو روش تا حد امکان است. در این روش افت فشار در زیر و اطراف مته ایجاد می شود و منجر به ایجاد یک منطقه یفروتعادلی در این ناحیه می گردد، درحالی که سایر قسمت های چاه در وضعیت فشاری فراتعادلی قرار دارند. هزینه ی پیش بینی شده برای انجاماین بهینه سازی، تقریبا صفر است و انتظار می رود که اجرای این روش باعث دستیابی به نرخ نفوذ بالاتری (حتی در مواردی بالاتر از روش حفاریفروتعادلی) شده و با صرفه جویی در زمان و کاهش آسیب به سازند، باعث صرفه جویی زیادی در هزینه های حفاری شود. استفاده از این روشامکان گردآوری اطلاعات از مخزن در حین عملیات حفاری را نیز فراهم می کند که این امکان، باعث کاهش برخی هزینه های مربوط بهنمودارگیری و چاه آزمایی می شود. افزون بر این موارد، این روش می تواند برای حفاری در سازند های فرافشرده ی نمکی یا شیلی که حفاریفروتعادلی در آن ها توصیه نمی شود نیز مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی رجایی داریانی
دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
کامیار احمدی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
مهبد منتظری
دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
مهسا خرم
دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :