بررسی روابط ارائه شده جهت اعمال اثر کوپلینگ بر اشباع های باقیمانده/بحرانی درمخازن گاز میعانی، با استفاده از مطالعات رگرسیونی
محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 610
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
OGPD04_022
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
زمانی که در یک مخزن گاز میعانی، فشار به زیر فشار نقطه ی شبنم بالایی می افتد، فاز مایع (میعان) می تواند در حفره ها تجمع یابد. این میعان که درنواحی نزدیک به چاه تجمع می یابد، می تواند موجب کاهش تحرک پذیری گاز گردد. تراوایی نسبی در نواحی نزدیک چاه، مهمترین پارامتر جهتاندازه گیری تولیدپذیری چاه گاز میعانی می باشد. اندازهگیری و تخمین تراوایی نسبی در مخازن گاز میعانی، متفاوت از دیگر مخازن است، زیرا دراین نوع از مخازن، کشش سطحی (IFT) و سرعت جریان (اثر کوپلینگ)، به اندازه ی اشباع در اندازه گیری تراوایی نسبی اهمیت دارند. متعاقبا، اشباع باقیمانده بحرانی فازها در محیط متخلخل نیز با کشش سطحی و سرعت تغییر خواهد کرد.تاکنون مدل های تجربی بسیاری جهت تخمین تراوایی نسبی در مخازن گاز میعانی توسط محققین مختلف ارایه شدهاند، که هر کدام به شیوه ای خاصاشباع باقیمانده بحرانی را به کشش سطحی و سرعت وابسته ساخته اند. در این مطالعه، با استفاده از آنالیزهای رگرسیونی، به بررسی و مقایسه ی روابطتجربی ارایه شده جهت اعمال اثر کوپلینگ بر اشباع های باقیمانده بحرانی پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی مهدوی آرا
کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
عباس هلالی زاده
دانشیار گروه مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :