تأثیر یک ایستگاه کاری قالی بافی بر خستگی عضله ذوزنق های

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-2-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا مهدوی

کارشناس ارشد ارگونومی، دانشکده بهداشت، گروه ارگونومی، دانشگاه علوم پزشکی وخدمات درمانی همدان، همدان، ایران

مجید معتمدزاده

استاد بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، گروه ارگونومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدماتدرمانی همدان، همدان، ایران

عباس مقیم بیگی

دانشیار آمار زیستی، دانشکده بهداشت، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی وخدمات درمانی همدان، همدان، ایران

علی اشرف جمشیدی

دانشیار فیزیوتراپی، دانشکده فیزیوتراپی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران،تهران، ایران

چکیده

مقدمه: خستگی ناحیه شانه از مهمترین فاکتورهای آغازگر اختالات اسکلتی-عضلانی Musculoskeletal Disorders: MSDs در اندام فوقانی است و در بین قالی بافان، شایع ترینMSD ها در این ناحیه به وقوع م یپیوندد. هدف از این مطالعه یافتن تأثیر قالی بافی در ایستگاه کاری پیشنهادی بر خستگی عضله ذوزنقه ای فوقانی ( Upper Trapezius: UTr ) طی یک چرخه وظایف شغلی است.روش کار: در این مطالعه مقطعی 9 زن و 3 مرد مشارکت داشتند. طی 80 دقیقه قال یبافی در یک چرخه از وظایف قال یبافی، امواج الکترومایوگرافی ( Electromyography: EMG ) عضله UTr راست و چپ به طور پیوسته ثبت شد. پس از پردازش امواج، پارامترهای RMS و MPF به عنوان پارامترهای دامنه و طیف فرکانس امواج تعیین گردیدند. برای آنالیز آماری از روش مدل سری های زمانی استفاده و نتایج در دسته بند یهای نمودار جاسا قرار گرفتند. یافته ها: بر اساس روش جاسا در UTr راست، درصد افرادی که خستگی عضلانی، افزایش تولید نیرو، کاهش تولید نیرو و بازیابی را تجربه کرده بودند، به ترتیب برابر با 58 %، 16 %، 8% و 8% بودند. همچنین نقطه جاسا برای یک شرک تکننده بر روی محور x واقع شد. به همین ترتیب %50 ، %25 ، %8 و 16 % قال یبافان در UTr چپ خود خستگی عضلانی، افزایش تولید نیرو، کاهش تولید نیرو و بازیابی را تجربه کرده بودند.نتیجه گیری: به طور خلاصه یافت ههای این مطالعه نشان داد بیشتر قالی بافان در ایستگاه کاری پیشنهادی، خستگی عضلانی را در عضله UTr تجربه کردند. اهمیت کاربردی این نتایج در طراحی بهینه و ارگونومیک ایستگاه های کاری قالی بافی مورد توجه می باشد. مطالعات آینده، باید بر دیگر عضات و در بازه های زمانی بزر گتر تمرکز کنند.

کلیدواژه ها

خستگی عضلانی، ارگونومی؛ الکترومایوگرافی سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.