جایگاه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در برنامه های توسعه پنجساله ایران

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 483

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JECH-2-4_001

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1395

چکیده مقاله:

برنام ههای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسامی ایران، به مجموعه برنام ههای میان مدتی گفته م یشود که به صورت پنجساله و توسط دولت وقت تنظیممی شود و به تصویب مجلس شورای اسامی میرسد. حفظ و ارتقاء سطح سامت جامعه لازمه هر حرکت و اقدام در برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود. در طولسالیان متمادی کنفران سها و منشورهای فراوانی در خصوص اهمیت ارتقاء سامت با همکاری سازمان بهداشت جهانی ارائه شده است که در همه این موارد آموزش بهداشت،ایجاد تغییر در محیط زیست، مداخات تغذی های و تغییر در شیوه زندگی و رفتار بعنوان مداخات مشهور در زمینه ارتقاء سامت مورد تاکید قرار گرفته است. طبق اساسنامهسازمان جهانی بهداشت، آموزش سلامت و برخورداری افراد از دانش سامت در کنار برخورداری از سمت حق افراد و جوامع است. در حال حاضر متعاقب تحولات پیش آمده، با وجود ساختارهایی چون بورد تخصصی، انجمن تخصصی، دایر بودن مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در بسیاری از دانشگاه های کشور، به نظر میرسد بستر مناسبی در ایران مهیا شده که باید از آن بهترین استفاده را نمود.

کلیدواژه ها:

آموزش بهداشت ، ارتقاء سلامت ، برنامه پنج ساله توسعه

نویسندگان

یوسف حمیدزاده اربابی

دانشجوی دکترای آموزش بهداشت و ارتقاء سامت، گروه آموزش و ارتقاء سامت،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.

حامد رضاخانی مقدم

دانشجوی دکترای آموزش بهداشت و ارتقاء سامت، گروه آموزش و ارتقاء سامت،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران