بررسی عملکرد طرح آموزشی 18 ماهه (ممتاز) سازمان آموزش فنی و حرفه ای: مطالعه موردی یکی از کلانشهرهای کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش مهندسی ایران، دوره: 18، شماره: 70
  • کد COI اختصاصی: JR_JEE-18-70_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یدالله مهرعلی زاده

استاد، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز. اهواز. ایران. (نویسنده مسئول)

سکینه شاهی

استادیار، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز. اهواز. ایران

مهران طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز. اهواز. ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی عملکرد اجرایی طرح 18 ماهه (ممتاز) سازمان فنی و حرفه ای یکی از کلان شهرهایکشور پرداخته است. روش مورداستفاده در این پژوهش روش آمیخته بر پایه انجام مصاحبه، تحلیل اسناد و اجرایپرسشنامه است. پرسشنامه باتوجه به مصاحبه اولیه با چهار گروه ساخته شد که نحوه نمره گذاری هر مقیاس و گویهباتوجه به شدت ضعف و نامطلوب بودن آن است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از تمام کارآموزان طرح 18 ماهه، تماممربیان طرح، مدیران و کارشناسانی است، که در زمان اجرای طرح مسئولیت داشته اند، و کارفرمایانی است، که کارآموزانطرح 18 ماهه را استخدام کردهاند. روش نمونه گیری در بخش کمی روش نمونه گیری سرشماری و تصادفی طبقه ای و دربخش کیفی روش نمونه گیری هدفمند است. نتایج پژوهش نشان داد که: الف میانگین درجه ضعف و نامطلوب بودن مقیاس مدیریت دوره از (5) 3/64 (نامطلوب)، توانمندی مربیان 3/39 (نامطلوب)، تجهیزات و امکانات آموزشی 3/47 (نامطلوب)، استاندارد آموزشی 3/38 (نامطلوب)، تناسب آموزش ها با نیاز بازار کار 3/87 (بسیار نامطلوب) است و میانگین پاسخ چهار گروه به درجه ضعف و نامطلوب بودن پنج مقیاس 3/54 از 5 (نامطلوب) است؛ ب- توانمندی، انگیزه، استعداد و علاقه ورودی های طرح متناسب با اهداف، استاندارد آموزشی و محتوای آموزشی رشته های طرح نبوده است؛ پ- فرایندهای آموزشی طرح نتوانسته اند مهارت های مصوب در استاندارد آموزشی هر رشته طرح را به طور کامل و باکیفیت بهکارآموزان آموزش دهند؛ ت خروجی های، برنامه های آموزشی طرح با نیازهای صنعت و بازار کار از دیدگاه چهار گروهمطابقت لازم را نداشته اند.

کلیدواژه ها

سازمان آموزش فنی و حرفه ای، طرح 18 ماهه، مربیان، تجهیزات و امکانات آموزشی، استاندارد آموزشی بازار کار، کارآموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.