تعیین خواص نوری و ساختاری فیلم های نازک اکسید رویZnO)) با استفاده از روش سل- ژل و بررسی فعالیت ضد باکتری و ضد قارچ نانوذرات اکسید روی(ZnO) فعال شده با نور

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 603

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHCONF03_247

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395

چکیده مقاله:

در این کار، تاثیرات دمای تنش زدایی روی خواص نوری و ساختاری فیلم های نازک ZnO با جزئیات مورد بحث قرار گرفته است. فیلم های نازک ZnO روی لایه شیشه ای با استفاده از روش پوشش دهی دورانی تهیه شده اند. روی استات دی هیدرات، ایزوپروپیل الکل و دی اتانول آمین به ترتیب به عنوان ماده آغازگر، حلال و تثبیت کننده استفاده شد. فیلم های آماده شده در درجه حرارت های مختلف از °C 350 تا °C 550 تنش زدایی شدند. ساختار بلوری و آرایش یافگی فیلم ها با استفاده از روش پراش اشعه X (XRD) مورد بررسی قرار گرفت و مورفولوژی سطح فیلم با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) آنالیز شد.فعالیت ضد باکتری نانوذرات اکسید روی فعال شده با نور در برابر عوامل بیماری زای انسانی Escherichia coli O157:H7 و Listeria monocytogenes ATCL3C 7644 و عامل بیماری زای گیاهی Botrytis cinerea بررسی شد. مشخص شد که خواص ضد میکروبی نانوذرات ZnO به غلظت و زمان انکوبه کردن وابسته است. تصاویر SEM باکتری های عمل شده نشان داد که این عملیات باعث متلاشی شدن دیواره سلولی می شود. نتایج به دست آمده از بررسی فعالیت ضد قارچ نانوذرات ZnO نشان داد که غیرفعال سازی نوری قابل توجه (%58) B. cinerea در غلظت M 3-10×5 و زمان انکوبه کردن 24 ساعت اتفاق می افتد. آنالیز SEM تأیید کرد که بعد از عمل با نانوذرات تغییرات مورفولوژیکی قابل توجهی در قارچ مشاهده می شود.نتایج به دست آمده نشان می دهد که نانوذرات ZnO در حضور نور مرئی فعالیت ضد باکتری و ضد قارچ قابل توجهی را از خود نشان می دهند. چنین نانوذراتی را می توان برای تولید قارچ کش های کارآمد در کشاورزی یا عوامل ضد باکتری فیزیکی که در کنترل میکروبی در صنایع دارویی و غذایی اهمیت دارند بکار برد.

نویسندگان

سیدآرمین زارع استخرجی

کارشناس ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

محمد مهریزی

دانشجوی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • S. Sakthivel, B. Neppolian, M. Palanichamy, B. Arabindoo, and V.Murugesan, ...
  • M. Sharon, A.K. Choudhary, R. Kumar, Nano technology in agricultural ...
  • L.L. Zhang, Y.H. Jiang, Y.L. Ding, M. Povey, D. York, ...
  • /4]X. Li, Y. Xing, Y. Jiang, Y. Ding, W. _ ...
  • K. Kairyte, Z. Luksiene, Photoactivated ZnO nanoparticles destroy main food ...
  • L. He, Y. Liu, A. Mustapha, M. Lin, Antifungal activity ...
  • نمایش کامل مراجع