سنجش محتوای تام فلاونوییدی عصاره گیاه Loganberry تولید شده از طریق کشت بافت
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 471
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CHCONF03_207
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395
چکیده مقاله:
لاتین Loganberryگیاهی دو رگه با نام علمی Rubus × loganobaccus از خانواده Rosaceae و جنس Rubus که میوه ای مانند توت فرنگی می دهد. میوه این گیاه قرمز و بسیار ترش است و این گیاه بسیار کمیاب، یکی از ارقام تمشک قرمز (raspberry) می باشد. Loganberry بومی ایران نبوده و در حال حاضر از طریق کشت درون شیشه ای تکثیر می گردد. تاکنون تحقیقی بر روی خواص فیتوشیمیایی و بیولوژیکی گونه هیبریدی Loganberry صورت نگرفته است. تحقیقات صورت گرفته بر روی سایر گونه های Raspberry نشان می دهد که عصاره میوه این گیاه دارای خاصیت ضد سرطانی در مقابل سلول های سرطانی روده بزرگ می باشد. عوامل مؤثر در فعالیت ضد سرطانی آن به وجود ترکیبات Cyanidin 3-rutinoside، cyanidin 3-xylosylrutinoside، سالیسیلیک اسید و مشتقات گلوکوزیل استر آن، کوئرستین 3- گلوکوزید، کوئرستین 3- روتینوزید، کوماریک اسید، مشتقات الاجیک اسید و همچنین مشتقات سیتریک اسید در میوه این گیاه نسبت داده می شود 1. همچنین وجود ترکیبات معدنی کمیاب 2و3 و اسیدهای فنولیک شبیه ellagic, gallic و کافئیک اسید، کوماریک اسید و فلاونوئیدها در برگ های گیاه Rubus fruticosus گزارش شده است4 عصاره برگ آن برای درمان برفک دهان، التهاب لثه، کم خونی ومشکلات تنفسی استفاده می-شود]5و6و7[. هدف از این مطالعه تعیین محتوای کل فلاونوئیدی عصاره هیدروالکلی گیاه Loganberry می-باشد که بر اساس روش Zhishen و همکارانش انجام شد 8. مقدار محتوای فلاونوئیدی عصاره هیدروالکلی آن 0/027 ±37/364 میلی گرمcatechin هم ارز (CE) بر گرم عصاره به دست آمد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که عصاره گیاه لوگان بری دارای محتوای تام فلاونوییدی خوبی می باشد و با توجه به توانایی ترکیبات فلاونوئیدی در ایجاد خواص آنتی اکسیدانی، این نتایج مستلزم تحقیقات بیشتر در زمینه خواص دارویی این گیاه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیما مریخ
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزشی فیتوشیمی و شیمی فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محبوبه طاهرخانی
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، تاکستان، ایران
سیدرضا حسینی دوست
استاد میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :