سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقش کاربری مناسب اراضی در کاهش سیلخیزی حوضه آبخیز زیدشت طالقان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

محل انتشار: همایش ژئوماتیک 85
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,523

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEO85_59

تاریخ نمایه سازی: 24 دی 1384

چکیده مقاله بررسی نقش کاربری مناسب اراضی در کاهش سیلخیزی حوضه آبخیز زیدشت طالقان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

عدم تناسب کاربری اراضی در حوضه آبخیز زیدشت طالقان اصلی ترین عامل بروز سیلابهای عظیم و مخرب بهاره و پاییزه می باشد. در این تحقیق مقایسه و پیشنهاد کاربری هر قطعه زمین با استفاده از روش Sheng صورت گرفته و کاربری هر قعه زمین با توجه به دو پارامتر شیب زمین و عمق خاک و تلفیق محدودیت سیلگیری و مالکیت اراضی انتخاب می گردد. نقشه قابلیت اراضی حوضه با توجه به پارامترها و محدودیتهای مورد نظر درمحیط GIS تهیه شده و با مقایسه کاربری فعلی اراضی زیدشت، مناطق عدم تناسب کاربری (67/36 درصد) و مناطق با کاربری متناسب ولی نیازمند عملیات حفاظتی (8/4 درصد) مشخص گردید. سپس شمارۀ منحنی و دبی اوج سیل در دوره بازگشت های 50،25،20،10،5،2 و 100 ساله دردو حالت کاربری فعلی و کاربری پیشنهادی توسط روابط S.C.S تعیین و میزان بار ش در دوره بازگشت های مذکور توسط روابط وزیری محاسبه شده و نقش عدم تناسب کاربری در افزایش دبی سیل به میزان 85/40 درصد محرز شد. بعد از تجزیه و تحلیل آماری اختلاف دبی سیل در دو حالت کاربری فعلی و کاربری آتی در سطح 95 درصد معنی دار شد.

کلیدواژه های بررسی نقش کاربری مناسب اراضی در کاهش سیلخیزی حوضه آبخیز زیدشت طالقان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS):

روش تی شنگ ، کاربری اراضی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ، دوره بازگشت سیل و دبی اوج

نویسندگان مقاله بررسی نقش کاربری مناسب اراضی در کاهش سیلخیزی حوضه آبخیز زیدشت طالقان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
شرکت مطالعاتی آبخیزداران البرز، مطالعات هوا و اقلیم زیر حوضه ...
گروه آبیاری و آبادانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، 1372، طرح ...
وزیری، فریبرز، 1376، هیدرولوژی کاربردی در ایران، انتشارات دانشگاه خوجه ...
ولی‌خوجینی، علی، 1377، بررسی شماره منحنی روش S.C.S در برآورد ...
مهدوی، محمد، 1378، هیدرولوژی کاربردی، جلد دوم، انشارات دانشگاه تهران. ...
تی، سی، شنگ، 1990، راهنمای آبخیزداری، مطالعات و برنامه‌ریزی حوضه‌های ...
Mc Clintock, K.A, Harbor, J. M. and Wilson, T. P. ...
Singh, V. P. (1 992) .Elementary hydrology. Prentic Hall, Inc: ...
Walesh, S. G. (1989).Urban surface Water management. Tohn Wiley and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نقش کاربری مناسب اراضی در کاهش سیلخیزی حوضه آبخیز زیدشت طالقان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)" توسط غلامرضا دینی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 85 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روش تی شنگ ، کاربری اراضی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ، دوره بازگشت سیل و دبی اوج هستند. این مقاله در تاریخ 24 دی 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2523 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عدم تناسب کاربری اراضی در حوضه آبخیز زیدشت طالقان اصلی ترین عامل بروز سیلابهای عظیم و مخرب بهاره و پاییزه می باشد. در این تحقیق مقایسه و پیشنهاد کاربری هر قطعه زمین با استفاده از روش Sheng صورت گرفته و کاربری هر قعه زمین با توجه به دو پارامتر شیب زمین و عمق خاک و تلفیق محدودیت سیلگیری و مالکیت ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقش کاربری مناسب اراضی در کاهش سیلخیزی حوضه آبخیز زیدشت طالقان با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.