ارائه مدل مفهومی برای ارزیابی توانمندی های نوآوری فناورانه شرکتهای دانش بنیان ( مطالعه موردی شرکتهای دانش بنیان مستقر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_374
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا توکلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدرضا سلامی

دانشگاه علامه طباطبایی

سیدحسام الدین مدنی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

نواوری در دنیای امروز نقش چشمگیری در رقابت پذیری بنگاههای اقتصادی ایفا نموده و کلید مزیت رقابتی و خلق ثرو ت ملی به شمار می رود. بهره گیری از مدلهای مناسب به منزله چارچوب جهت راهبری شرکتها به سوی مقاصد تعالی همواره مورد استقبال بوده و شرکتها با بکارگیری این مدلها زمینه مقایسه عملکرد خود با دیگران و الگو برداری از بهترین تجارب شرکتهای موفق را در راستای بهبود مستمر خود فراهم می کنند. لذا تقویت و توسعه توانمندی های نواوری فناورانه شرکتهای دانش بنیان بدیهی و ضروری است.بر همین اساس در این تحقیق برای اولین بار مدلی برای ارزیابی توانمندی نوآوری فناورانه شرکت های دانش بنیان پیشنهاد شده است. پس از مرور ادبیات و مصاحبه های اکتشافی با خبرگان موضوع ، ابعاد و مؤلفه های مدل پیشنهادی استخراج و بر مبنای آن پرسشنامه اولیه مبتنی بر طیف 5 ارزشی لیکرت طراحی و پایایی و روایی آن سنجیده شد. سپس با توزیع پرسشنامه طراحی شده در جامعه اماری شامل شرکتهای دانش بنیان مستقر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با نمونه ای مشمول بر 124نفر متغیرهای تحقیق مورد سنجش قرار گرفت و با استفاده از داده های بدست آمده از پرسشنامه ها، با کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس اعتبارسنجی مدل و اولویت بندی عوامل مؤثرصورت گرفت ودر نتایج تحلیلی معادلات ساختاری در شرکتهای مورد مطالعه، مدیریت (شبکه نوآوری، هوشمندی نوآوری و شناسایی ایده های نوآورانه) بیشترین اثر مثبت را روی توانمندی های نوآوری فناورانه داشته است.

کلیدواژه ها

نواوری ، توانمندی نوآوری فناورانه، مدل سازی معادلات ساختاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.